Holender: Nastavimo ovako!

Holenderova simultanka!

Naslov u Žurnalu kao najbolja ilustracija Partizanove prve pobede u istoriji nad TSC-om (4:0), sa akcentom na apsolutnog heroja – Filipa Holendera, autora dva efektna gola i filigranske asistencije Sejdubi Sumi.

Malo li je?!

– Bitna utakmica i tri boda za nas – dan posle derbija 16. kola Super lige zbori napadač Parnog valjka, nerešiva enigma za defanzivce Bačkotopolčana na travnatom tepihu u Senti.

Među ovdašnjim ljubiteljima fudbala vlada konsenzus: pravi Partizan! Viceprvak je, konačno, živnuo, najbolje izdanje pod patronatom Aleksandra Stanojevića pretvorio u rafal lopti u mreži TSC-a, ejjj – letošnjeg srpskog predstavnika, takođe, na međunarodnoj sceni.

Već nekoliko utakmica unazad igramo tako. Najbitnije: nastaviti sa ovakvom igrom i željom za pobedama.

Za raspucan Parni valjak (bar za sada) neophodan je rival bez „parkiranog autobusa” pred sopstvenim golom, odvažan da bar uputi mrk pogled ka defanzivcima crno-belih i prekoračivši centar igrališta pokuša da ih stavi na muke. U vojvođanskoj ravnici postojao je baš takav, sad… što je prošao k’o bos po trnju…

– TSC bih opisao kao dobru i kompaktnu ekipu, s namerom da „igra fudbal”. Naravno, nije bilo lako, međutim, tim je pokazao karakter i uspeli smo da pobedimo.

Za ogromnih 4:0, sa snagom da Grobare, prethodno namučene neefikasnim Partizanom i rezultatima u stilu toplo – hladno, baci u ekstazu kriv je blic krig: paklenih 60 sekundi oličenih u pridruživanju i sjajnoj saradnji na terenu „starosedeoca” Filipa Holendera i „rezerviste” Sejdube Sume.

– Fantastičan gol Sume iz dobre akcije. Drago mi je zbog toga, treba da nastavimo tako.

Ubrzo, omaleni Gvinejac, izuzetno vešt (kad hoće – i uspešan) u baratanju loptom, uzvratio je asistenciju reprezentativcu Mađarske, s privilegijom da podeblja golgeterski učinak. Trener Aleksandar Stanojević, napokon, mogao je da razvuče slavodobitni osmeh!

– Stranojević mi je čestitao, naravno. Tek ćemo da analiziramo utakmicu, smatram da je tim prikazao baš ono što je i šef struke želeo od nas na terenu.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal