„Grobari“ tražili dozvolu patrijarha Porfirija za novo pojačanje Partizana: „Je l’ ok da dođe Bruno Kaboklo?“

Podsetili na slučaj sa Mirotićem

Navijači Partizana objavili su poruku koju je neko napisao patrijarhu Porfiriju na društvenim mrežama u vezi novog potencijalnog transfera Košarkaškog kluba.

Naime, prethodnih dana intenzivno se priča da će crno-beli dovesti Bruna Kabokla, brazilskog centra, pa su „grobari“ pitali patrijarha Porfirija za dozvolu i to preko društvenih mreža.

„Je l’ ok da dođe Bruno Kaboklo?“, uputio je jedan od navijača Partizana poruku patrijarhu Porfiriju.

Odgovor je stigao, ali je poruka bila automatska, tako da postoji verovatnoća da patrijarh Porfirije zapravo i nije lično video poruku.

„Zdravo, hvala vam što ste nas kontaktirali. Primili smo vašu poruku i cenimo što ste se javili“, glasi odgovor sa profila patrijarha Porfirija.

Na ovaj način „grobari“ su hteli da podsete i na slučaj sa Nikolom Mirotićem, koji je letos bio pod velikim pritiscima sa raznih strana kako ne bi došao u Partizan, s kojim je imao usmeni dogovor.

Navodno, Mirotić je tada dobio veliki broj poziva iz politike i crkve, o čemu je govorio i Željko Obradović.

„Ispričaću vam sve što ja znam o tome. Posle nekoliko razgovora sa Nikolom koje smo imali i ja i uprava kluba, pozvao me je i rekao da sigurn dolazi u Partizan. Ostalo je da se razreše papirološke stvari između njega i Barselone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vreme nastavili da komuniciramo. On je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori bili su prijatni, sve je teklo kako treba, razgovarali smo o procesu sastavljanja tima, o igračima koje dovodimo, planovima, zanimao se za svaki detalj“, ispričao je Obradović za „Nedeljnik„.

Kako je onda došlo do preokreta? Usledio je novi poziv, ovog puta ne onaj kom se Obradović nadao.

„Posle dve nedelje takvih razgovora pozvao me je i rekao da ne može da dođe. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Objasnio sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to deo posla i vređanje i očekivanja i pretnje, ali da niko nije trpeo neke posledice od tog pritiska i da on sa tim može da se nosi. Tada mi je rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive ‘iz politke’ i ‘iz crkve’.“

EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Mirotić ni u jednom trenutku nije nazvao nekog poimenice.

„Nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i crkve, može to i da potvrdi. Naravno da nas je poremetilo to što nije došao, jer smo dve nedelje mislili da imamo gotov posao i razmišljali smo da uklapamo i sledeća pojačanja. Kada je propalo, morali smo da se preorijentišemo. Ipak, želim da istaknem da ne želim da okrivim NIkolu za bilo šta. Imao sam potrebu da kažem navijačima Partizana sve što se dogodilo i da im uputim molbu da sve igrače dočekaju aplauzima i da im pokažu da ih poštuju i da tako dožau svoju veličinu, to je moja iskrena molba“, zaključio je Obradović.

Originalni članak: Nova.rs