Grčka štampa o pobedi Partizana: “Smrt crveno-belih u Beogradu”! “Auto sa sve četiri probušene gume”!

Bez zadrške, svi mediji u Grčkoj ističu zasluženu pobedu crno-belih

Grčka štampa bez razlike i trunke rezerve, ističe u izveštajima da je Partizan zasluženo slavio pobedu 90:75 protiv vodećeg tima Evrolige Olimpijakosa.

U naslovima se ističe sjajna atmosfera koju su stvorili navijači Partizana u Areni, ali da su glavni deo posla obavili trener Željko Obradović i njegovi igrači koji su od početka znali kako treba igrati protiv njihovog tima.

Portal “Sport24” u naslovu izveštaja nagoveštavaju šta se desilo Olimpijakosu u meču 30. kola – “Smrt u Beogradu”. U komentaru “Auto sa sve četiri probušene gume” kasnije objašnjava se kako je došlo do propasti Olimpijakosa u Areni.

Olimpijakosu nedostajao ritam, puls…

– Partizan je bio veoma dobar. Bio je spreman. Pobedio je pošteno. Olimpijakos je imao skoro sve svoje igrače, u lošem danu. Nemojte da se zaustavite na Mekisikovim brojkama. Šakil nikome nije dao loptu na kraju. Ali meč je bio izgubljen. Nešto ranije desio se očajnički pokušaj koji nije imao rezultata – piše Sport24 u komentaru utakmice.

– “Crveno-beli” su do 31. minuta imali 0/15 sa trojke. Šetnja kroz statistiku će vas uveriti da lako razumete šta se dogodilo u “Štark areni”. Srbi su se tome radovali. Sa Lesorom koji ulazi u meč sa klupe i uživa do kraja slaveći sa publikom. Uprkos svemu, Olimpijakos je na kraju dobio jedan skok više, bio je skoro izjednačen u asistencijama, ali im je nedostajao intenzitet, nedostajao je ritam, nedostajao je puls i zanosili su se u kritičnim trenucima.

– Grčki tim je bio dva koraka iza kada su meč odlučivali snaga i dueli. Naravno, tim Pireja nije uništen ovim rezultatom. Napravili su sjajnu zalihu, koja ih drži na vrhu i još uvek joj daju prvu poziciju u regularnom delu Evrolige. Jednostavno, ako je ovaj meč bio gran pri, Olimpijakos je bio auto sa sve četiri probušene gume…

Igrači Partizana sa navijačima

Grci “lomili” obruče Arene

Portal “Sportdog” piše “Žoc ludo prizemljio cenjeni Olimpijakos”.

– Olimpijakos nije bio nimalo dobar u Beogradu. “Lomili“ su obruče sa trojke i, kobno, izgubili od Partizana Željka Obradovića sa konačnih 90:75. Crveno-beli su dobili “cimera” na vrhu u Real Madridu. Sa 21-9, skor Pirejaca je isti kao i kod Madriđana.

– Arena je izgledala kao da gori. Navijači Partizana držali su takvu atmosferu od ulaska igrača na parket do poklonjenja Željka Obradovića za kraj.,

Originalni tekst 24sedam.rs