Gordan Petrić isključen iz Skupštine Partizana

Gordan Petrić nije više delegat Skupštine Partizana.

sp-petric

Nekadašnji štoper, kasnije generalni sekretar i potonjie potpredsednik, isključen je iz članstva najvišeg tela crno-belih, na osnovu odluke Disciplinske komisije kluba iz Humske 1, koja mu na teret stavlja angažman u Čukaričkom. Kako tumače sa Topčiderskog brda, konkurentskom klubu, što je u suprotnosti sa odredbama Statuta Parnog valjka.

Petrić je odluku Disciplinske komisije prihvatio što znači da je ona postala pravosnažna posle isteka roka za izjašnjavanje. Mesto aktuelnog šefa struke Brđana biće popunjeno posle zbora na kome će biti izabran neko iz aktiva bivših igrača i rukovodilaca.
„Reč je o kršenju članova 27. i 56. Statuta FK Partizan, koji nedvosmisleno zabranjuju bilo kome članu kluba ili organa Partizana aktivno ili pasivno, direktno ili indirektno, angažovanje u konkurentskoj fudbalskoj organizaciji“, predočio je MOZZART Sportu Vladimir Vuletić, predsednik Nadzornog odbora crno-belih.

Potezom da isključi Gordana Petrića iz članstva pošto je ovaj seo na klupu Čukaričkog, Partizan je postupio kao u slučaju članstva u Skupštini  Dragoljuba Vukadinovića i Ostoju Mijailovića, koji aktivno učestvuju u odlukama vezanim za poslovanje i organizaciju Metalca iz Gornjeg Milanovca i čačanskog Borca.
„Petrić je bio upoznat sa okolnošću da je u sukobu interesa, bio mu je ostavljen razuman rok od sedam dana da učini bilo koji gest kako bi otklonio postojeći sukob interesa. Tek pošto to nije učinio, zasedala je Disciplinska komisija i donela principijelanu, a ne personalnu odluku, pozivajući se, između ostalog, na ranije slučajeve na kojima je tako postupano“, pojasnio je profesor Vuletić.

Za razliku od Petrića, koji se nije žalio, Vukadinović i Mijailović pak osporavaju odluke kojima su isključeni iz članstva, uvereni da će sudskim putem dokazati da i dalje pripadaju Skupštini Partizana, čija poslednja dva održavanja nisu ni uspela, pa je pitanje kad će biti sledeće i da li će, konačno, biti izabran predsednik. Njega crno-beli čekaju još od 11. decembra, kad je Zoran Popović, zajedno sa ostalim članovima Upravnog odbora, podneo ostavku, posle poraza od Augzburga i eliminacije iz Lige Evrope.