Golac: Šampion je rešen još jesenas, Stanojeviću potrebna ozbiljna pojačanja i ambiciozan pristup u novom takmičenju

Legendarni fudbaler i trener Partizana, Ivan Golac, prokomentarisao je trenutne igre crno-belih.

Igrači Aleksandra Stanojevića nalaze se u sjajnoj seriji, a Golac je rekao da nije u pitanju samo serija pobeda koja može da raduje navijače.

– Partizan igra odlično u poslednje vreme. Nije to samo serija pobeda, već su rezultati praćeni odličnom igrom i promocijom mladih igrača. Ja sam od početka govorio da je Aleksandar Stanojević dobro rešenje, ali da mu je potrebno vreme da se „kockice poklope“. Na startu je bilo kikseva, slabijih igara, ali je vremenom sve došlo na svoje, rekao je Golac za „Srpski telegraf“.

Ipak, to nije dovoljno da se osvoji titula.

– Apsolutno ne. U ovakvoj ligi, sa klubovima niskog kvaliteta, jednostavno ne postoje mečevi gde Zvezda može da se oklizne, bar ne u ovoj meri. Šampionat je rešen još jesenas, kada je branilac titule prvi put napravio devet poena viška. Ne vidim način na koji Partizan to može da stigne.

Iskusni stručnjak je dodao da je neophodno da Partizan u novom takmičenju, Ligi konferencija, ostvari dobar rezultat.

– Za velike izazove Stanojeviću su potrebna tri-četiri ozbiljna pojačanja, mada je u našim okvirima pitanje šta je to „ozbiljno“. Za Partizan je važno da uvek bude na visokom nivou, kako u domaćim okvirima, tako i na internacionalnoj sceni. U ovom novom takmičenju, uz ozbiljan i ambiciozan pristup, moglo bi da se ode do samog kraja, a to je presudno i zbog koeficijenta i bodova.

Golac nije zadovoljan načinom na koji je Dragan Stojković izabran za novog selektora.

– Biće nam jako teško da se plasiramo na Mundijal. Piksi je izabran za selektora, ali zbog čega nije obavljena promocija na kojoj bi on izneo jasan plan i program rada i ciljeva reprezentacije? U našem fudbalu već godinama ne postoji sistem, organizacija. Nema jasnih merila pri odabiru osoba na važne funkcije, bila to selektorska ili predsednička u FSS. Dodatno, Stojkoviću nedostaje vremena da sprovede svoje zamisli, pošto su kvalifikacije „pred vratima“, zaključio je Golac.

Tekst preuzet sa portala Sportska centrala