GDE SU I ŠTA RADE IGRAČI KOJI SU LETOS OTIŠLI IZ HUSMKE Da je tu Vanja, drhtao bi i Saldanja! Dijabate nestao u Švajcarskoj, Rikardo radi ono što najbolje zna…

Šta bi bilo da je još malo ostao u Srbiji… Večno pitanje koje postavljaju navijači večitih rivala dok posmatraju kako im se timovi iz leta u leto menjaju, a igrači i odlaze i dolaze kao na traci. Neminovnost je to srpskog fudbala.

U Humsku je ovog leta stiglo 11 bitnih novajlija, ekipu je napustilo 12 igrača koji su imali veliku ili manju ulogu u prošlogodišnjem timu. Zamenjena je, dakle, čitava jedna postava. Pozabavićemo se učinkom fudbalera koji su letos otišli iz redova crno-belih.

Golmani Aleksandar Popović i Milan Lukač imaju različite puteve. Prvi je standardan u Dunajskoj Stredi, gde je na 20 mečeva primio 21 gol. Iskusniji čuvar mreže je bez angažmana.

NAGOMILALI VEZISTE

Bivši kapiten Slobodan Urošević, prodat za 200.000 evra kiparskom Arisu igra dobro u timu iz Limasola i jednom se upisao u strelce na 23 utakmice. Tržišna vrednost prema Transfermarktu mu je 2,5 miliona evra. Njegov partner iz odbrane u Humskoj Igor Vujačić odigrao je 21 utakmicu za Rubin iz Kazanja i upisao jednu asistenciju. I njemu je tržišna vrednost veća od izlaznog transfera. Prodat je za milion evra, a trenutno je procenjen na 3,5 miliona evra.

Crno-beli su minule sezone baš nagomilavali igrače u veznom redu. Ljubomir Fejsa je bez kluba, a Hamidu Traore je u drugoj ligi Saudijske Arabije. Tamo je za Al Safu odigrao sedam mečeva i jednom se upisao u strelce. Patrik Andrade vratio se u sredinu iz koje je došao i na 23 utakmice za Karabag iz Azerbejdžana zabeležio je jednu asistenciju. Andres Kolorado završio je u meksičkoj Nekaksi, skupio 12 nastupa, ali bez konkretnog učinka.

Slede dva fudbalera koja su se na ružan način rastala sa Partizanom. Nemanja Jović tužio je klub iz Humske, dobio papire i sada je slobodan igrač. Još nije pronašao angažman, a vrednost mu je duplo manja nego kad je bio na vrhuncu forme. Sada je procenjen na 2.000.000 evra.

Umalo da na isti način crno-bele napusti i Fuseni Dijabate. Bio je krilni napadač besan na upravu “parnog valjka”, odbijao da se vrati u Beograd. Pordat je u Lozanu, za 600.000 evra i bonuse koji bi mogli da narastu do 950.000 evra. Nije se proslavio. Na 14 utakmica samo jedna asistencija.

SJAJNI VLAHOVIĆ

Mateus Saldanja se ispostavio kao pun pogodak sportskog sektora crno-belih, ali navijači Partizana će najviše da žale za napadačima. Konkretno za Vanjom Vlahovićem, koji rešeta mreže u mladom timu Atalante. Na 15 duela u Primaveri postigao je čak 14 golova. Samo je pitanje trenutka kada će da dobije šansu u prvoj ekipi kluba iz Bergama. Humsku je napustio za tričavih 500.000 evra.

Rikardo Gomeš je letos najviše popunio kasu kluba iz Humske jer je prodat u Šamal iz Katara za sumu od 1.500.000 evra. Nastavio je i u Aziji da rai ono što najbolje ume – da postiže golove. Sedam puta pogađao je mrežu rivala na 12 utakmica, a dodao je i dve asistencije.

Originalni tekst Maxbet sport.rs