Fudbalski savez Srbije uplatio pomoć Partizanu od 2.000.000 evra?

Molba uslišena.

Fudbalski savet Srbije (FSS) donirao je Fudbalskom klubu Partizan 236.000.000 dinara, odnosno 2.000.000 evra za traženu pomoć.

Uz reakciju Vlade Republike Srbije, putem budžetskih rezervi, na račun FSS preneto je oko 2.000.000 evra “radi obezbeđivanja finansijske pomoći potrebne za redovan rad Fudbalskog saveza Srbije”, stoji javno u Službenom glasniku.

S obzirom na to da je generalni direktor Partizana Miloš Vazura nedavno uputio pismo FSS uz molbu da se klubu pomogne sa 2.000.000, pretpostavlja se da je novac odobren od strane Vlade Srbije prosleđen upravo lideru domaćeg šampionata.

U pismu koje je potpisao Miloš Vazura između ostalog stoji:

“Stoga Vam hitno upućujemo ovu molbu da nam pomognete dodelom novčane pomoći, kako bismo ispunili sve obaveze propisane finansijskim kriterijumima UEFA u monitoringu koji upravo prolazimo, a kako bismo i u narednoj sezoni učestvovali u takmičenju u organizaciji UEFA”.

Podsećamo, trener Partizana Igor Duljaj je posle pobede nad Spartakom iz Subotice pred televizijskim kamerama rekao da se obaveze prema igračima ne ispunjavaju i zatražio je od uprave da se ugovorom propisane tačke ispune.

Originalni tekst Sportske net