Frenk Kaminski: “Dolazim da se takmičim i pobeđujem”

Nekadašnji deveti pik na NBA draftu i igrač Šarlota, Finiksa, Atlante i Hjustona, potpisao je jednogodišnji ugovor sa crno-belima. U novoj sezoni, nosiće dres sa brojem 44. 

Frensis (Frenk) Kaminski III, novi je košarkaš Partizana Mozzart Bet. Deveti pik na NBA draftu iz 2015. godine, rođen je 4. aprila 1993. godine u Vinfildu, u državi Ilinois na i visok je 213 centimetara. U profesionalnoj karijeri, Frenk je do sada nastupao za četiri NBA tima: Šarlot Hornets (2015 – 2019), Finiks Sans (2019 – 2022), Atlanka Hoks (2022 – 2023) i Hjuston Rokets (2023). 

Pre najjače lige na svetu, Kaminski je diplomirao na Univerzitetu u Viskonsinu koji je u njegovu čast povukao iz upotrebe dres sa brojem 44. Isti broj, Frenk će nositi i u Partizanu.

Novi košarkaš Partizana Mozzart Bet je nakon potpisivanja ugovora sa crno-belima izjavio: 

“Uzbuđen sam zbog prilike koja mi se ukazala. Znam da dolazim u klub bogate istorije koji ima misiju da osvaja trofeje. Veoma sam srećan zbog prilike da igram velike mečeve. Podšrka navijača koju ovaj klub ima je luda i jedva čekam da zaigram pred njima”, rekao je Kaminski koji sa majčine strane ima i srpske korene. 

“Moja porodica je još uvek bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoisu i Srpskom nacionalnom federacijom u Sjedinjenim Državama koja svake godine organizuje veliki košarkaški turnir. I ja sam nekada bio uključen u to”, naglasio je Kaminski i osvrnuo se na igranje u Atlanti sa Bogdanom Bogdanovićem. 

“Bilo je sjajno igrati sa njim. On je fantastičan košarkaš i još bolji prijatelj. Njega sam prvog pozvao kada se pojavila mogućnost da pređem u Partizan. On je rekao mnogo lepih stvari o klubu i gradu, što mi je pomoglo da donesem odluku o potpisivanju ugovora”, naglasio je Kaminski i poslao poruku navijačima crno-belih. 

“Želim da navijači znaju da dolazim da se takmičim i pobeđujem. Svi mi govore da Partizan ima najbolje navijače na svetu i da su ludi za košarkom. Ne mogu da dočekam da zaigram pred njima”, zaključio je Kaminski. 

Zvanični sajt KK PARTIZAN MOZZART BET

(Foto: NBA.com / KK Partizan Mozzart Bet)