Farani na Banjici, crno-beli klinci favoriti

EHF kup: Srpski vicešampion igra oba meča drugog kola na svom terenu protiv H71

Uroš Kojadinović (©Starsport)

Srpski rukometni klubovi dobro guraju ove sezone u najslabijem evropskom takmičenju, EHF kupu. Vojvodina i pančevački Dinamo su na pragu trećeg kola posle ubedljivih pobeda u prvom mečevima drugog kola protiv italijanskih timova, Briksena i Konversana, dok Partizan danas (18.00) počinje ovo takmičenje protiv H71 sa Farskih Ostrva.

Farani su pristali da oba meča igraju na Banjici, pa je jasno da je to velika prednost za crno-bele koji ne i trebalo da imaju problema sa predstavnikom ove malene države sa nešto više od 50.000 stanovnika. Revanš je u nedelju na istom mestu. Nominalno su Farani danas domaćini na Banjici.

Tim Darija Krželja se oporavio posle poraza od Metaloplastike i pre šest dana do nogu dotukao večitog rivala Crvenu zvezdu sa 35:28. Bekovi Stefan PetrićNikola Zečević i Uroš Kojadinović, uz golmana Andreja Trnavca, kvartet je koji nosi crno-bele ove sezone.

Prošle godine je Partizan stigao do trećeg kola EHF kupa gde je za gol ispao od rumunskog Minaura Baja Mare. Crno-beli imaju najmlađi tim u Superligi Srbije, ali su na startu sezone pokazali da mogu do plej-ofa. Problem za trenera Krželja je mali fond igrača, nemaju crno-beli dugi klupu. Na njoj su uglavnom golobradi klinci.

EHF KUP – 2. KOLO (PRVI MEČ – BEOGRAD)

18.00: H71 – Partizan

* revanš je takođe na Banjici u nedelju

Originalni članak: Mozzart sport