Eurohups: Real – Partizan sudar titana evropske košarke (VIDEO)

Poznati grčki sajt je duela nekadašnjih evropskih šampiona u četvrtfinalnoj seriji nazvao borbom divova

Dva titana evropske košarke – Real i Partizan. Višegodišnji kandidati za titulu protiv tima koji se vratio u Evroligu posle osam godina odsustva.Ovako pznati grči sajt Eurohups vidi predstojeću seriju četvrtfinala Evrolige.

Real Madrid ima šansu za rekordnu 11. titulu, prvu za trenera Ćus Matea, dok Partizan traži drugu evroligaški trofej i koji bi najtrofejnijem treneru kontinenta bio deseti u riznici.

– Ovde sam počeo trenersku karijeru. Osećam ovaj klub duboko u sebi. Veoma sam srećan što imam ovo iskustvo sada. Jedini pritisak je u pokušaju da date sve što imate unutra. Naš cilj je da idemo utakmicu po utakmicu, ali uvek mislimo da želimo da poštujemo sebe i da poštujemo svoje navijače – rekao je Obradović.

Ćus Mateo je deo Reala od 2014. godine, ovo je prva sezona u kojoj je prvi trener.

– Činjenica da sam u ovom klubu tako dugo znači da me pritisak ne koči. Znam šta to podrazumeva, ali baviti se time kao glavni trener se razlikuje od bavljenja time kad ste pomoćnik. Želeo bih da zadržim stil koji je donosio uspeh i da pokušam da se ne izgubi srž Reala da se uvek takmiči do kraja – rekao je Mateo.

Originalni članak: Sportski žurnal