Džikić: Jedno je dobro, drugo ne valja…

14409135_701519796667964_1995567321_n

Pobeda nije ostvarena, ali cilj je ispunjen. U krcatoj Hali sportova Partizan je doživeo i treći poraz u pripremnoj fazi, ali je uspeo u primarnom zadatku – novajlije su osetile kako izgleda igrati pred najvernijom publikom u regionu.

Strateg crno-belih Aleksandar Džikić bio je lišen usluga Branislava Ratkovice i Kenana Karahodžića (lakše povređeni), kao i Adina Vrapca koji se nedavno priključio ekipi nakon reprezentativnih obaveza. U sastavu je, međutim, bilo i „poluspremnih“…
„Imali smo priliku da proverimo sve igrače koji su u ovom trenutku zdravi, mada su i ovi roviti (Mihajlo Andrić i Vanja Marinković, prim. aut.) igrali više nego što sam očekivao. U nekim segmentima smo bili dobri, u nekim ne, zbog čega smo na kraju i izgubili. Radi se o problemima sa kojima smo suočeni još od početka i na tome moramo da radimo“, rekao je Džikić novinarima po završetku susreta sa Antverpenom.

Na opservaciju predstavnika medija da je Partizan u drugom poluvremenu primio znatno veći broj poena (56) u odnosu na prvo (25), trener crno-belih imao je spreman odgovor.
„Videli ste koji su igrači u kom momentu bili na terenu“, istakao je popularni Džile, nedvosmisleno aludirajući na neiskusnije pojedince kojima je u nastavku pružena nešto veća minutaža.
„Zbog toga i služe predsezonske utakmice. Da vidimo šta od njih možemo da očekujemo ukoliko nam budu bili potrebni za ABA ligu“.
mozzartsport