Džikić: “Dogovorili smo se u svlačionici kako ćemo da igramo!”

Trener Partizana, Aleksandar Džikić, nastavlja da ređa pobede. Ako ovako nastavi, mogao bi da dobije nadimak “Makarije čudotvorac”. On je istakao da su crno-beli znali da će biti teško u meču igranom u Železniku.

Posle utakmice u Nemačkoj, stvarno smo se ispraznili, plus termini putovanja i tako dalje… Onda i ovaj termin utakmice. Menjali smo termin treninga, poslednja dva dana smo trenirali od 12, ne bi li se koliko toliko navikli na ovaj termin koji nije nov u košarci, ali videćemo kako će se reflektovati na ABA timove s obzirom da dugo toga nije bilo. Što se tiče domaćina oni su se pojačali sa dva iskusna igrača, naročito LJubičić koji je komplementaran sa Čovićem. Čović je nosilac igre i videli smo da FMP najbolje igra kad su njih dvojica na terenu – rekao je Džikić, koji je potom nastavio:

Mi smo imali taj veliki plus u jednom momentu, ali ja sam očekivao da će se vratiti. Oni su napravili taj poslednji pokušaj, međutim mi smo to iskontrolisali i na kraju dobili utakmicu koja nije ’zadnji napad, zadnji koš’. Mislim da smo dobili jednu dobru ekipu, mladu. Moraš fizički da odgovoriš na njihovu igru i tim delom sam zadovoljan, s obzirom da znamo koje su njihove glavne prednosti i glavni kvaliteti. Što se nas tiče, mi se okrećemo sledećoj utakmici, idemo prvo u Tursku, potom Budućnost, i tako dalje i tako dalje.

aleksandar-dzikic-partizan

Uroš Luković se nametnuo kao prva opcija na poziciji centra, iako je prilikom sklapanja rostera delovalo da će sa klupe dopunjavati Đorđa Majstorovića.
„Ne volim da pričam o individualnim kvalitetima i zaslugama pojedinaca. Na toj poziciji je, osim dvojice koju smo doveli, na tržištu bio samo još Marko Tejić“.

Upitan da prokomentariše 12 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, potom nijednu u trećem kvartalu, Džikić je rekao:
„Dogovorili smo se u svlačionici kako ćemo da igramo u tih deset minuta“, nasmejao je prisutne popularni Džile, a potom se osvrnuo na status Kenana Karahodžića u Humskoj:
„On će biti u sastavu protiv Bešiktaša. I dalje smo u procesu definisanja njegove pozicije u timu. Mlad je momak, treba mu vremena da se adaptira na ovakvu košarku, seniorsku…“, zaključio je Aleksandar Džikić.