Dve ponude za Sadika, cena se zna, koliko je najmanje što može da zaradi Partizan?

Stvari jasnije, sad sve zavisi od apetita Almerije i njihove procene…

Umar Sadik je i dalje na listi čekanja. Posle fantastične sezone u Almeriji on bi mogao da postane najskuplji igrač kluba ikada, ali i najskuplji fudbaler Segunde svih vremena.

Sadik je na meti Sevilje i to nije tajna. Naime, Andalužani traže napadača, još zimus su skautirali bivšeg fudbalera Rome i Partizana i sada se čeka dogovor klubova.

Ipak, Almerija traži ogromno obeštećenje, priča se o oko 30 miliona evra, mada je to maksimalistički zahtev, praktično pola njegove otkupne klauzule. Ako je stvarno cena 30 miliona to je skuplje od najskupljeg Darvina Nunjeza koga je klub prodao ekipi Benfike za 24 miliona, plus 20% od sledećeg transdera. 

Neki izvori navode da bi Sadika prodali za dvadesetak plzs bonuse, što bi Sevilja verovatno platila.

Almerija nije uspela da uđe u ligu, odnosno da se vrati, dobro bi popunili kasu, ali problem je što Partizanu pripada 40% transfera.

Postoji i druga varijanta, da doplate tri miliona Partizanu, onda bi procenat bio 10%.

Sve u svemu, Partizan bi najmanje od napadač zaradio oko 10 miliona evra, već je uzeo polovinu od toga, pa crno-beli čekaju rasplet. 

Sadika žele i neki nemački klubovi, ali čini se da nemaju novca da ispune želje Almerije. Pojavila se Valensija, ako ode Guedeš u Fiorentinzu, bivši fudbaler crno-belih je meta. 

Nigerijac je ove godine dao šest golova za Partizan, a onda se preselio u Španiju, postigao 20 u 40 mečeva za Andalužane. Sada bi ostao u Andaluziji, ali u daleko većem klubu koji će igrati u Ligi šampiona.

Originalni članak Sportske net