DVA NOVA KOŠARKAŠA U PARTIZANU

Tekst i fotografije :Blic sport

Muta za Blicsport: Gavrilovića i Stevanovića smo doveli jer nismo imali koga…

 Gavrilović i Stevanović novi su košarkaši Partizana.

U SC “Dinamik” zatekli smo ih na kondicionom treningu, kao i Marka Čakarevića, još jednog igrača iz kluba sa Dorćola.

Andrija Stevanović ima 22 godine, visok je 192 centimara i kao bek je igrao za Šumadiju, Radnički Kragujevac, Napredak iz Aleksinca i Borac iz Čačka pre nego što je 2016. stigao u Dinamik, u kome je ostvarivao 17,7 poena i 2,3 asistencije po utakmici. Sa B reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju u Kini 2016.

Strahinja Gavrilović je dve godine stariji, visok je 206 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Poslednju godinu srednje škole završio je u Americi, na “Rok akademiji” u San Dijegu. Usledila je stipendija Univerziteta Južne Kalifornije, pa je proveo naredne četiri godine igrajući za čuvene “Trojance”. Prvi profesionalni angažman potpisuje 2016. sa Dinamikom, u čijem je dresu prosečno ostvarivao 9,9 poena i 4,2 skoka po utakmici.

A dok je trio Partizanovih stranaca bio je na pregledima kod doktora Mome Jakovljevića, trenera Mutu Nikolića zatekli u društvu novog menadžera, Dušana Kecmana.

Nikolić je iskoristio trenutak predaha u reprezentativnom radu da obiđe crno-bele koje je preuzeo ovog leta:

“Što sе tiče Partizana, trenutno je ‘status kvo’. Evo, kontrolišemo, ovo nam je ekipa. Nismo mogli drugačije da je napravimo. Svi su nam otišli koje smo mi hteli. Gavrilović i Stevanović su sada u Partizanu, njih smo doveli, pošto nismo imali koga – treba nam 15 igrača, da se na dva fronta borimo. Jeste skromna ekipa, da kažem tako, a i najjeftinija u istoriji Partizana. Nismo mogli drugačije”, rekao je Nikolić za Blicsport.

Miroslav Nikolić i Dušan Kecman u SC
Miroslav Nikolić i Dušan Kecman u SC “Dinamik”

Njega i pored nezavidne situacije ne napušta optimizam:

“Ja sam tu, radićemo sa ovim igračima, unapredićemo ih. Mislim da će Partizan igrati… ne znam koliko rezultatski… ali, da kažem, Evropu i da zaboravimo, a Jadransku ligu ćemo igrati u ovom sastavu. Čekamo sada da vidimo nekog ‘kapitalca’, da napravimo i kompletiramo ekipu. Bio je najpre plan A, pa B, sada je ovo plan C. Nismo drugačije mogli. Borićemo se, nadam se da će naši navijači prepoznati ono što ja radim, a i u kojim smo problemima”, rekao je strateg crno-belih.

On najavljuje da će Partizan pokušati da se nadmeće za sam vrh:

“Očekujem pre svega da treniramo dobro, očekujem i profesionalnu igru. Partizan je, sigurno, institucija koja uvek ide na vrh tabele. Probaćemo, videćemo kako će da funkcioniše ova nova ekipa”, rekao je Nikolić.

Status Marka Čakarevića još nije rešen.

“Čakarević je tu, čeka. Mislim da ćemo i njega angažovati, ako može. Ima tu i dosta problema sa njim, što se tiče ranijih finansija, ali Čakarević je tu. Mogu da kažem da je u pitanju prekrasan momak i da kod mene uvek igra dobro”, zaključio je Nikolić u izjavi za Blicsport.