Duljaj stavio glavu na panj: Klub neka odluči šta želi, 5:0 velika sramota za Partizan i mene

„Moglo da je bude i gore“, priznao trener crno-belih

Ostao trener Partizana i dalje ili ne, za ime Igora Duljaja će se vezati neki od najgorih rezultata crno-belih u novijoj istoriji kluba: u Mozzart Bet Superligi je zauzeo istorijski loše četvrto mesto, iza TSC-a i Čukaričkog, dok je večeras sve to garnirao debaklom od Nordsjelanda usred Danske – 5:0.

Crn u licu bio je šef struke crno-belih posle meča i mirno je svoju sudbinu stavio u ruke čelnika kluba. Jedino je pitanje ima li ko da uzme i sudbinu uprave kluba u svoje ruke i razreši je dužnosti posle nove sramote.

Moglo je da bude i gore, tako da čestitke našem golmanu koji je opravdao to što je došao, bez obzira na pet golova. Dva penala. To ne opravdava našu današnju igru. To je ono što sam pričao mnogo puta, štna znači kada vam trebaju brzi igrači, kada vam treba da uđe neko svežiji, brži. Ne tražim alibi, jer je moja odgovornost u svakom slučaju najveća. Sve otrovne strelice, kojih ima mnogo, mogu da se upute meni, molim da se poštede igrači koji su pod velikim stresom. Klub može da odluči šta god želi što se tiče moje sudbine, 5:0 je velika sramota za Partizan i mene, ali igrače treba zaštiti, oni su najmanje krivi“, rekao je Duljaj posle meča.

Nahvalio je Duljaj danskog protivnika nakon debakla.

„Oni su odličan tim, bez obzira što imaju mladog trenera. Mlada su ekipa, a prave velike transfere, imaju sistem, znaju šta žele. Nama je potrebno vreme koje nemamo. Kada sam pričao o potrebnim pojačanjima nisam rekao da imamo loše igrače, nego da su nam potrebni fudbaleri na nekim pozicijama, da imamo zamene. Mi i dalje imamo tri štopera“.

Istakao je mnogo puta tokom konferencije za medije trener Partizana da samo on treba da trpi kritike.

„Sve kritike ka meni, znam da ih ima dosta. Ima i onih koji su ovo jedva dočekali da se dogodi. Idemo dalje, važno je kako se psihički oporaviti za utakmicu protiv Javora“.

I onda se trener Partizana okrenuo – utakmici sa Javorom.

„Mora da se napravi nekoliko rotacija. Dosta igrača nam je kasno došlo, potrebno im je vremena da uđu u ritam. Biće rokada u timu“.

Zaista, sve čestitke kada je srpski tim za meč u Danskoj zaslužuju – navijači.

„Želim da se zahvalim navijačima koji su došli iz Beograda, svaka im čast. Bez obzira na sve, potrebna nam je podrška, jer ne treba da postoji samo kada je dobro, nego još veća kada te ne ide, kada si u problemu. Verujem da se ovakva utakmica, kao i ona protiv Sabaha, više neće ponoviti. Znamo gde smo grešili. Nordsjeland je danas bio kvalitetniji od nas, pogotovo u duelima jedan na jedan, videli ste kako su brzi, voleo bih da Partizan ima takve igrače“, priznao je Igor Duljaj.

Originalni članak: Mozzart sport