DULJAJ POSLE PREOKRETA Nekad smo ovakve utakmice gubili, neki bi voleli da ispadnemo u četvrtak…

Preživeo je Partizan gostovanje Radničkog. Sat vremena pritiska, sijaset promašenih šansi i deset dobrih minuta bili su potrebni crno-belima da savladaju Nišlije sa 2:1 posle preokreta u Humskoj. Posle meča trećeg kola Superlige, “parni valjak” se okreće Evropi.

Sabah stiže u Humsku u četvrtak na revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija posle pobede od 2:0 u Bakuu. Trener crno-belih Igor Duljaj poručio je da ima i onih koji ne bi voleli da se Partizan nađe u plej-ofu trećeg po rangu evropskog takmičenja.

– Prvo da se momci odmore od ove utakmice koja je za mene zaboravljena, pa sledi duel koji će biti veoma težak iz mnogo razloga. Protivnik ima veliku prednost od dva gola, ali nije nedostižna. Samo uz veliku podršku možemo da napravimo nešto što možda mnogi ne bi voleli ili mnogi ne očekuju – prokomentarisao je duel sa Sabahom Duljaj.

IGRAČI BILI NERVOZNI

Strateg tima iz Humske, pre meča sa Nišlijama imao je zanimljiv susret sa posebnim gostom, a posle meča pohvalio je Radnički i dodao da njegova ekipa doskora ne bi pobeđivala u utakmicama kao što je bila nedeljna.

Veoma teška utakmica. Čestitam kolegi Trajkoviću na hrabroj i ofanzivnoj igri, neka samo tako nastave da igraju i veoma će brzo izaći iz krize. U prvom poluvremenu smo bili dosta nesigurni, gubili smo lopte, uneli smo sami nervozu. Ono što je evidentno je da smo ovakve utakmice gubili u prošlosti ili igrali nerešeno, a ono što je važno je da smo u drugom poluvremenu stvarali šanse i da smo preokrenuli rezultat. Igrači su bili nervozni, ali greške su sastavni deo sporta. Ukoliko imaš strah od grešaka nemoj da se baviš sportom. Izmene su bile odlične, igrači koji su ušli u drugom poluvremenu su doprineli da dođe do preokreta. Imali smo više igrača u završnici, bili opasniji i to je doprinelo preokretu.

Osvrnuo se trener Partizana i na brojne promašaje svoje ekipe.

– Nekad je realizacija stvar koncentracije, promašiš određene prilike, nekad ne uđu lopte koje trebaju, a uđu koje ne trebaju. Severina je uspeo da pogodi kroz živi zid… Kada se sve sabere i oduzme ima mnogo prostora da napredujemo i pohvalio bih svakog pojedinca, a posebno Ksandera Severinu”.

Prekidi su bili oružje crno-belih protiv Nišlija, ali i slaba tačka protiv Azera.

– Kada primite gol iz prekida oni su loši, a kada ga postignete – dobri su. Primaćemo i davati golove iz njh jer je to fudbal i svi klubovi u svetu postižu i primaju golove na taj način. Naravno da je to veoma važan segment i pokušaćemo da napredujemo i na tom polju – zaključio je Duljaj.

Originalni tekst Maxbet sport.rs