DULJAJ: NISAM HTEO DA ODEM IZ PARTIZANA, NEKO JE TO NAREDIO

Sada već bivši trener fudbalera Partizana Igor Duljaj pričao je sa novinarima u Beogradskoj areni pred meč polufinala ABA lige

Samo dan pošto je dobio otkaz u Partizanu, Igor Duljaj je pokazao koliko mu znače crno-bele boje. Pojavio se u Beogradskoj Areni da podrži košarkaše u polufinalu ABA lige što je naišlo na opšte oduševljenje pristunih navijača. Sada već bivšem treneru crno-belih fudbalera je bilo potrebno poprilično vremena da dođe do svog mesta jer svako je hteo fotografiju… Posle brojnih zagrljaja sa navijačima, izdvojio je nekoliko minuta i za medije istakavši da nije želeo da napusti mesto trenera, već da je to neko drugi odlučio po naređenju.

“Potrebno je neko vreme da prođe, da se slegne sve. Uglavnom, savest mi je čista. Dao sam maksimum. Vreme će pokazati da li sam dobro radio ili ne“, rekao je Duljaj na pitanje kako se oseća dan posle odlaska iz Humske.

Usledila je konstatacija da uprava Partizana troši sopstvene legende.

Mene klub ne može da istroši jer se ja tako ne osećam. Imam dosta energije. Ja nisam podneo ostavku. Želeo sam da ostanem da radim jer sam verovao da mogu da izguram celu priču, neko je smatrao drugačije. Bože moj… Partizan je iznad svih nas i tako treba da ostane“.

Svestan je Duljaj da je izborio mesto u srcima navijača.

To mi predstavlja veliku čast. Ne možete da verujete koje su to emocije. Ja se osećam kao da sam se preporodio, kao dete koje je 1990. došao na prvi trening u Partizanu. To su velike emocije”.

Zvaničan otkaz dobio je juče posle odluke Upravnog odbora Partizana. Dok je zasedanje trajalo Igor Duljaj je gostovao na jednoj televiziji.

“Šta se izdešavalo, izdešavalo se…. Upravni odbor je samo doneo odluku koju je neko rekao da bude takva. U Upravnom odboru imam i neke prijatelje, ne mogu na njih da se ljutim. Neko je samo dao naređenje”.

Na njegovo mesto zvanično je postavljen Alber Nađ.

“Danas sam imao sastanak sa igračima, da se pozdravim sa njima i poželim im sreću. Rekao sam im da moraju da nastave da se bore, da ostanu u trci za kvalifikacije za Ligu šampiona. Partizan zaslužuje da bude u elitnom takmičenju”, dodao je Duljaj.

Originalni članak: Mozzart sport