DRUGI PIŠU: Tužilaštvo odbacilo mogućnost da krivično goni Lesora zbog napada na Petruševa!

Neko je odmah nakon večitog derbija obavestio Tužilaštvo o slučaju, ali je tužilac odmah procenio da nema elemenata krivičnog dela.

Matijas Lesor, KK Partizan, KK Crvena zvezda, Večiti derbi

Foto: MN Press

Napad Matijasa Lesora na Filipa Petruševa po završetku večitog derbija dobio je i nastavak van terena. Košarkaš Zvezde je u sredu bio u Upravi policije za grad Beograd, gde je dao izjavu povodom ovog sukoba sa košarkašem Partizana.

Kako je njegov agent objasnio, Petrušev je u policiju otišao posle poziva koji je dobio od MUP-a uz napomenu da je morao da se odazove i da nema nikakvu nameru da krivično goni Lesora.

Zvezda je u svom drugom saopštenju najavila podnošenje krivične prijave Tužilaštvu, a tom prilikom je najavljeno i da će Petrušev ići u policiju da da izjavu.

Kako Telegraf nezvanično saznaje tužilac je upoznat sa slučajem, ali je odmah procenjeno da nema elemenata krivičnog dela i da je to slučaj kojim se mogu baviti Disciplinske komisije lige ili kluba.

Podsetimo, Zvezda je od ABA lige zatražila suspenziju Lesora do kraja sezone. On je trenutno u Istanbulu, gde Partizan od 18.30 igra važan meč protiv Efesa za Top 8 Evrolige.

Petrušev je sa druge strane na putu za Barselonu, gde Zvezda gostuje Barsi u 29. kolu Evrolige. Centar Zvezde je nakon čitavog haosa i odlaska u policiju zbog sukoba s Lesorom odlučio da se povuče sa društvenih mreža.

Originalni tekst Telegraf.rs