DRUGI PIŠU: Saznajemo – Sudija Ilić napravio jednu grešku na derbiju

Sudija Pavle Ilić, prema zvaničnoj veziji, napravio je jednu grešku na 172. večitom derbiju, saznaje Sport klub.

Završnu ocenu kontrolora Dejana Delevića trebalo bi da potvrdi i Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

Prema izveštajima zvaničnih lica, zaduženih za analizu suđenja, kragujevački arbitar pogrešio je kod drugog žutog kartona Ksandera Severine. Nisu postojali razlozi da se Pavle Ilić maši za džep u 75. minutu i isključi prvotimca Partizana.

Greška je očigledna, što je u izveštaju notirao i Dejan Delević.

U svim ostalim odlukama – derbi debitant bio je u pravu.

Odmah posle utakmice, pogotovo tokom nedelje, razvio se mali „X rat“ Crvene zvezde i Partizana. Utrkivali su se na društvenim mrežama i zvaničnim nalozima predstavnici dva najveća srpska kluba za ubedljiviji dokaz da su dan ranije, na terenu stadiona „Rajko Mitić“, oštećeni. Neubedljivo!

Zvanična verzija, kako saznajemo, podržala je ostale odluke Pavla Ilića. Dakle, nije bilo igranja rukom Endiajea kod drugog gola Crvene zvezde, niti penala za crveno-bele nad Đigom. U živoj igri na utakmici, koja će se pamtiti, navodno sporni detalji nisu bili ni uočljivi.

Sport klub saznaje da je arbitraža novog internacionalaca, izuzev greške kod crvenog kartona, ocenjena pozitivnom. U teškim okolnostima, skoro ratnoj atmosferi i velikom pritisku, iako u ulozi debitanta, Ilić se dobro snašao i kandidovao za naredne, takođe izazovne, utakmice na superligaškim terenima.

Originalni članak: Sport Klub.rs