DRUGI PIŠU: Kervin Arijaga stiže među crno-bele

Reprezentativac Hondurasa će pojačati konkurenciju u veznom redu

Bilo je u ranijim prelaznim rokovima nekakvih opcija, ali u tekućem Partizan će prvi put angažovati jednog igrača iz američke MLS lige. Reč je o defanzivnom vezisti Kervinu Arijagi (26), koji stiže među crno-bele na insistiranje trenera Aleksandra Stanojevića, saznaje Telegraf.

Crno-beli će za fudbalera isplatiti obeštećenje od 500.000 dolara u tri rate, jer je u poslednjim mesecima važećeg ugovora sa američkim klubom.

Radi se o fudbaleru Minesote i reprezentativcu Hondurasa, koga je aktuelni trener Partizana skautirao još u vremenu kada je predvodio tursku Konjuspor, o čemu su tada pisali i tamošnji mediji, ali transfer iz nekog razloga nije tada realizovan.

S obzirom na činjenicu da Arijagi ugovor sa američkim klubom ističe u decembru, a da je u nekoliko navrata izjavio da bi se rado okušao u evropskom fudbalu, crno-beli su stigli do te informacije i Stanojević je ponovo poželeo da ga angažuje.

Nije bilo lako, sam fudbaler je isprva imao ideju o nekoj od atraktivnijih liga na Starom kontinentu, ali kako ta misija iz MLS nije baš jednostavna, nego je godinama unazad proces obrnut (igrači iz Evrope zapravo idu lakše u MLS), odlučio je prihvati izazov.

Taj korak je bio značajan u pregovorima Partizana, ne i presuda, pošto je Minesota insistirala da fudbaler ostane u SAD do kraja takmiučenja, što znači da bi se crno-belima priključio tek 20. jula, kada inače i počinje Superliga Srbije.

No, Stanojević ni Partizan nisu želeli da ni da diskutuju na tu temu, insistirali su da Arijaga bude u Srbiji u prvim danima priprema u Sloveniji. Na kraju je i sam igrač pritisnuo poslodavce, te je posao priveden kraju.

Arijagino ime se inače dovodilo u vezu i sa nemačkim Kajzerslauternom, ali i nekim od turskih klubova, no, crno-beli su bili konkretniji, uporniji na dnevnom nivou i igrač je na kraju prelomio da prihvati ponudu.

Rekosmo već, radi se o korpulentnom defanzivnom veznom fudbaeru, (191 centimetar), sa velikim radijusom kretanjakoji se bolje služi desnom nogom, značajno učestvuje u igri, kako u građenju, tako i u samoj završnici, gde se često pojavljuje iz drugog plana.

Pre Minesote je branio boje Platensea i Maratona u rodnoj zemlji, a prošao je i sve reprezentativne selekcije Hondurasa.

Originalni članak: Telegraf.rs