Dragan Todorić o Ligi šampiona!

Revizija stava

1444740181561cfc55cc384Sportski direktor košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić rekao je da je glavni cilj crno-belih prošle sezone bio povratak u evropska takmičenja i da je u ovom trenutku FIBA Liga šampiona najbolje rešenje za klub. Partizan se prvobitno opredelio za učešće u Evrokupu, ali ga je zatim Košarkaški savez Srbije (KSS) suspendovao, kako je vreme prolazilo letos stvari su se zahuktavale u ratu Evrolige i FIBA, pa je beogradski klub na kraju promenio odluku.

Nekoliko meseci ranije Dragan Todorić je imao nešto drugačiji stav:

“Odlučili smo da igramo Evrokup, naravno, ako dobijemo pozivnicu, i taj stav nećemo menjati makar nas KSS isključio! Spremni smo na sve, pa i na takav scenario. Kažem još jednom, spremni smo na sve, pa i na to da budemo isključeni iz Saveza. FIBA nema pravnih osnova da ucenjuje klubove i da preti raznim suspenzijama i siguran sam da će ovaj sukob biti razrešen u institucijama koje nisu vezane za košarku”, zaključio je Dragan Todorić u aprilu mesecu.

Danas, je taj stav usled toka događaja, delimično revidiran, Dragan Todorić tvrdi:
“Još ne znamo kako će izgledati konačni sastavi ostalih ekipa u grupi, tako da je teško prognozirati rezultate u ovom takmičenju. Naš prvi cilj je bio da ponovo zaigramo evropsko takmičenje, a ispostavilo se da je Liga šampiona najbolje rešenje za nas. Sada je vreme da na najbolji način predstavimo Partizan u LŠ“, rekao je Todorić za sajt FIBA Lige šampiona.