Dragan Todorić: Korak više u odnosu na prethodnu sezonu

– Prilikom selektiranja tima prošlog leta, napravili smo plan u kom je bila želja da odemo korak više u odnosu na prethodnu sezonu. Ako analiziramo učinak do sada, mislim da smo to i uradili.

– Nastavili smo finansijsku konsolidaciju kluba koji je pre godinu i sedam meseci bio pred gašenjem. Angažovali smo igrače koje shodno njihovim kvalitetima možemo da platimo. Sa budžetom najmanjim u više od 20 godina, uspevamo i da servisiramo dugove odranije koji stižu na naplatu. Imali smo šansu, ali na kraju pobedio je tim koji ima daleko veći budžet od nas. Čestitam im na zasluženom plasmanu u finale. Mislim da žal ostaje, pre svega, zbog toga što smo u finišu ligaškog dela izgubili drugu poziciju i tako prednost domaćeg terena, koji se pokazao kao ključan u polufinalnoj seriji.

-Mi smo zahvaljujući plasmanu u Jadranskoj ligi izborili pravo nastupa u Evrokupu sledeće sezone. Mi želimo da igramo to takmičenje, ali, da li će se to desiti ili će se ponoviti neke stvari od prošle godine, zaista ne znam u ovom trenutku.

Imamo 16 licenciranih igrača i 99 odsto da nećemo nikog dovesti. Uostalom, to nam ne dozvoljavaju ni finansije. Nismo u mogućnosti da plaćamo još više igrača. U prvih šest meseci smo redovno isplaćivali plate, ali smo onda ušli u malo kašnjenje prouzrokovano nekim dugovima od ranije. A što se tiče eventualnih odlazaka, o tome će da odluči trener.