Dragan Kobiljski novi trener Partizana

Crno-beli brzo posle odlaska Bojana Janića rešili pitanje šefa struke za sledeću sezonu.

Partizan je na kraju sezone ostao bez Bojana Janića, koji je postao novi trener ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, predvodiće Šabab Al-Ahli.

Nekadašnji reprezentativac Srbije i igrač Crvene zvezde, Vojvodine i upravo crno-belih imao je više nego uspešan šestogodišnji mandat na klupi Partizana, sa kojim je osvojio četiri trofeja.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Aleksandrom Stankovićem i počasnim predsednikom Željkom Tanaskovićem brzo je rešila pitanje novog stratega, a izbor je pao na Dragana Kobiljskog.

Nekadašnji reprezentativni srednji bloker bio je između ostalog i igrač Partizana, u koji se vraća posle čak 27 godina, prvi put kao šef struke.

– Poklopile su se ambicije i želje kluba sa mojim ličnim, vraćam se u moj klub i verujem da ćemo imati uspešnu saradnju u narednom periodu. Drago mi je da sevraćam u srpsku odbojku, a zna se šta u njoj predstavlja Partizan. Cilj nam je da ponovo budemo u vrhu srpske odbojke, kao što je to bilo u prethodnim sezonama. Rezultati su potvrda da se u ovom klubu dobro radilo i želimo da nastavimo u tom pravcu – rekao je za Sport klub Kobiljski.

Kobiljski je tokom igračke karijere pored Partizana nastupao za Ren, Budućnost, Ajačio i Tuluz, a trenersku karijeru započeo je u Borcu iz Starčeva. Bio je i trener Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog, kao i asistent u reprezentacijama Srbije i Irana. Prošlu sezonu proveo je na klupi rumunskog Zalaua.

U Partizanu će sada raditi na formiranju ekipe za narednu sezonu, a izvesno je da će ekipu, kako sada stvari stoje, napustiti Novica Bjelica i Milija Mrdak. Bjelica bi trebalo da se pridruži mlađem bratu Goranu u Jedinstvu iz Stare Pazove, dok za korektora crno-belih postoji veliko interesovanje, kako domaćih, tako i inostranih ekipa.

Originalni članak: Sport Klub.rs