Đukić: Zaboravili smo Dinamo, nemam ultimatum, nedostaje Jevtović

Blic sport

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je da veruje da će crno-beli da se izdignu iznad situacije, nakon bolnog poraza od Dinama iz Kijeva, i upisati trijumf protiv Čukaričkog (nedelja, 17) u gradskom derbiju 12. kola Superlige.

Miroslav Đukić
Miroslav Đukić

– Čukarički je dobar protivnik, bori se za gornji deo tabele i očekuje nas težak meč, posebno posle evropske utakmice. Siguran sam da ćemo pružiti dobru partiju i ostvariti tri boda. Biće određenih rotacija, videćemo još na kojim mestima – rekao je Đukić.

Prema njegovim rečima, poraz od Kijevljana (3:2) u drugom kolu Lige Evrope već je arhiviran.

– Svaka greška se plaća u Evropi protiv jakih timova kao što je Dinamo. Naša ekipa je svesna da ne vredi da se okrećemo nazad, još smo u dobroj poziciji na svim kolosecima. Pobeda nad Čukaričkim bi mogla da bude prekretnica da krenemo u dobar niz.

Đukić je potvrdio da je u petak održao sastanak sa čelnicima kluba Miloradom Vučelićem, Milošem Vazurom i Ivicom Ilievim nakon ispuštenih 2:0 protiv Ukrajinaca, ali da nije dobio ultimatum da će dobiti otkaz ukoliko ne izbori prolaz dalje u Ligi Evrope.

– Seli smo, pričali prijateljski o Partizanu. Razmatrali smo sve, nije bilo tenzija i ultimatuma, obavio sam normalan sastanak sa predsednikom kluba, generalnim direktorom i sportskim direktorom.

On ne smatra da postoji problem samo u poslednjoj liniji, jer odbrana počinje od napada.

– Fudbal je kolektivna igra, kada ekipa nije dobro odradila defanzivu, to znači ni da Tavamba, Ožegović i Janković nisu dali doprinos. Isto to znači i za napad – naveo je Đukić, dodavši da mnogo nedostaje povređeni Marko Jevtović.

On se osvrnuo na formu najskupljeg pojačanja u istoriji kluba Sejdube Sume.

– Moramo što pre da oporavimo Sumu. Dosta nas je poremetila njegova povreda, kao i Tošićeva, nadam se da će Suma vratiti i biti u pravoj formi – zaključio je trener Partizana.