ĐUKIĆ PROGOVORIO: O Sumi, KRIVCIMA i sistemu! (VIDEO)

Srbija Danas sport

Porazom u Plzenju Partizan je završio učešće u Ligi Evrope. Bez ozbiljnije šanse, srpski šampion nije mogao da nadoknadi beogradskih 1:1, pa su navijači crno-belih najviše zamerili fudbalerima na neangažovanoj igri.

Gostujući u specijalnom “Partizanovom vesniku”, trener tima iz Humske Miroslav Đukić, u razgovoru sa Željkom Pantićem, odgovorio je na konstatacije navijača da se ekipa nije borila u revanšu sa Viktorijom.

– Kad pročitam da ekipa nije dala sve od sebe, nije se borila… Nemam šta da zamerim na tom aspektu, odigrali su dosta dobru utakmicu, falilo je mekoće i finoće u završici, ali nije bilo lako – rekao je Miroslav Đukić.

Partizan je po, njegovom treneru, napravio jedan od najvećih poduhvata u poslednjih 13 godina.

– Želim da kažem da je ovo veliki uspeh, da nas je bilo ko pitao pre ovog da li bismo bili zadovoljni šesnaestinom finala, svi bi potpisali. Igrali Ispali smo od Viktorije Plzen i to nije sramota, imali smo dosta problema oko sastava. Glupo je praviti izgovore, igrali smo sa povređenim Vulićevićem, sa Ostojićem povređenim, igrali su bez treninga. Nisu imali treninge, 15 dana Zdjelar nije trenirao, oporavljao se od frakture, Ostojić nije trenirao, nisi mogao da igraš sa Ožegovićem. Pa ne mogu tri povređena u 11, moraš da imaš izmene. Dosta smo stvari imali iznuđenih, ekipa je sve to iznela, mi smo faktički 180 minuta bili u igri protiv veoma dobre ekipe, oni su šest godina na okupu. Tošić mi je rekao da je pre nekoliko godina protiv njih igrao u gotovo istom sastavu.

Prema rečima Đukića, sistem je veoma važan za ovakve rezultate.

– Kontinuitet je tajna, to je za nas veoma teška stvar. Sistem, kontinuitet, bez toga nema uspeha na duže staze. Sve ostalo je improvizacija. Partizan mora biti stalan učesnik, a ne može da bude, ako ne budemo imali sistem.

Najveća krivica za eliminaciju, po mišljenju fanova crno-belih, ide na račun vezista.

– Nemam problem da prihvatim odgovornost, i Marko (Janković) i Tošić (Zoran) su radili za ekipu, nema lepote u ovakvim utakmicama, nisu ni oni blistali, igrali lepršavo, Krmenčik je dao gol i to je to, nije bilo ničeg više. Tošić i Janković su zatvarali, pokušali da se izbore u napadu.

Trener srpskog prvaka po ko zna koji put osvrnuo se i na učinak Sejdube Sume, najskuplje pojačanje Partizana i dalje se čeka da opravda uloženih 1.800.000 evra.

– Čekamo da pokaže… Biću najsrećniji kad pokaže da sam pogrešio. Jedva čekam da izađem i kažem „izvinjavam se što nisam Sumu pustio da igra“. Biću najsrećniji kada me Suma demantuje na terenu. Nikome ne poklanjam ništa. Na prvom mestu mi je uspeh Partizana – rekao je Miroslav Đukić za klupsku televiziju.