Đukić: Ne razmišljam o eliminaciji

Partizan nije imao sreće u žrebu kvalifikacija za Ligu šampiona. Izvukao je Olimpijakos, ispao dobrim delom zahvaljujući svojim početničkim greškama i sada za mesto u grupnoj fazi Lige Evrope mora da “izbaci” mađarski Videoton.

Tim Miroslava Đukića će zbog kazne UEFA ugostiti Lazovića, Šćepovića i drugove na praznom stadionu u Humskoj ulici (četvrtak, 21.00).

“Svi smo svesni da se nalazimo pred veoma važnom utakmicom za Partizan i za sve nas. Plasman u Ligu Evrope je veoma bitan i zato ćemo učiniti sve da budemo učesnici grupne faze. Tu možemo da se oprobamo sa ostatkom Evrope i tu se momcima pruža prilika da rastu kao fudbaleri”, rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Trener crno-belih je na pitanje novinara odgovorio da je “uvek optimista”.

“Moj mentalitet mi ne dozvoljava da razmišljam o porazu. Ekipa je u usponu, napreduje iz dana u dan, polako hvata konce koje mi vučemo i kako želimo da Partizan igra. Zato uopšte ne razmišljam o eliminaciji”.

Đukić je dodao da “nema tajni” kada je reč o kvalitetima ekipe Marka Nikolića, ali da mu je najbitnije da Partizan na terenu izgleda “kako treba”, pa se stoga mnogo više bavi tim delom posla.

Upitan da li će Partizan protiv Videotona biti napadački orijentisan, ili nešto oprezniji, s obzirom na veliki ulog, Đukić je rekao da će igra biti ofanzivna, ali bez “otvaranja kapija” protivničkom timu.

“Igramo napadački fudbal, ali ne idemo grlom u jagode. Moj Partizan mora da bude hrabar, da ide po protivnika, a ne da bude plašljiv. Hoću špiceve koji rade, pomažu odbrani, bekove koji se ubacuju. Totalni fudbal – svi napred, svi nazad.To je Partizan kakvog želim i kakvom ću težiti dok sam ovde”, jasan je Đukić.

On je naglasio da za utakmicu nisu spremni samo Nebojša Kosović i golman Stevanović, dok su Uroš Đurđević i Everton normalno odradili trening posle propuštenog meča protiv Vojvodine i u kombinaciji su za tim.

Tekst :Mondo sport