Đukić: Ljudi, Suma ne može iza špica!

Kad je dolazio, pričalo se da Sejduba Suma i Leonardo da Silva Soza mogu da igraju zajedno, da Gvinejac nije zamena za Brazilca i da mu je namenjeno mesto centralnog ofanzivnog veziste. A onda kad je jedan od najboljih fudbalera Partizana otišao u Džedu, najskuplji fudbaler u istoriji kluba iz Humske 1 je označen kao „prirodna zamena“ i stavljen na mesto novog igrača Al Ahlija, a tu će, izvesno je, igrati i revanš sa Videotonom.

Njegovu ulogu u timu pojasnio je trener Miroslav Đukić, odgovarajući na pitanje da li bi novajlija iz Slovana bio učinkovitiji ako bi dejstvovao kao „desetka“, iza napadača.
„Pokušali smo u Novom Sadu. I to samo u prvom poluvremenu meč sa Vojvodinom, samo tad smo delovali s jednim polušpicem i jednim špicem. Nisam siguran. Mislim da je Partizan, u ovom trenutku, najofanzivniji kad igra s dva centarfora, a Suma ima ulogu polušpica. U suštini, bočni je igrač, sa slobodom da se kreće i deluje i kao polušpic“, rekao je Đukić.

Sejduba Suma je minulog četvrtka odigrao najlošiju partiju otkako je zadužio dres Partizana, zbog čega su ga javno kritikovali i klupski rukovodioci i nekadašnji as crno-belih, Milivoje Ćirković. U revanšu sa Videotonom imaće priliku da pokaže da je igrač sposoban da napravi razliku i na evropskom nivou.

U suprotnom….