Đerić i Marjanović na Svetskom kupu u Austriji

Zvanični sajt VK Partizan

Austrijski Otenshajm će od 22. do 24. juna 2018. biti domaćin Drugog Svetskog kupa koji će okupiti 674 takmičara i takmičarki iz 31 zemlje. Među njima će biti i dvojica naših reprezentativaca, Igor Đerić i Marko Marjanović, koji će nastupiti u dubl skulu gde će za rivale imati još 12 posada.

– Na Svetskom kupu na Adi Ciganliji Igor Đerić i Aleksandar Beđik su opravdali očekivanja trijumfom u B finalu, pokazavši šta mogu u dubl skulu. Želja nam je da u Austriji u ovom čamcu probamo i Đerića i Marka Marjanovića, sve sa ciljem da napravimo najbolje moguće posade za Evropsko prvenstvo za seniore u Glazgovu početkom avgusta. Na treninzima su njih dvojica pokazali odlične rezultate, a ostaje da se vidi kako će sve funkcionisati na samoj regati. Konkurencija će biti mnogo jača nego na Prvom Svetskom kupu. Prijavljeno je 13 čamaca, a za razliku od Beograda u Otenshajmu će nastupiti i svetski prvaci i vicepravaci iz Sarasote, Novozelanđani Storej i Haris, odnosno Poljaci Biškup i Zietarski – kazao je pred odlazak za Austriju trener ovog čamca i prvi trener našeg Kluba Aleksandar Ivković.

Pored Đerića i Marjanovića na Svetskom kupu u Austriji od srpskih posada nastupiće još i Nataša Zarić i Jovana Arsić iz Crvene zvezde u ženskom dvojcu. Žreb kvalifikacionih grupa biće obavljen u četvrtak, 21. juna. Kvalifikacije i trke repesaža su dan kasnije. Polufinala, C i D finala na programu su u subotu, 22. juna, a A i B finala u nedelju.