DENIS MARKONATO: SA OBRADOVIĆEM JE BILO TRAUMATIČNO

Denis Markonato nekadašnji italijanski košarkaš prisetio se kako je izgledala saradnja sa Željkom Obradovićem i Duškom Ivanovićem.

Markonato je u dva mandata branio boje Benetona, a sa Obradovićem je sarađivao u periodu od 1997. do 1999. godine.

Bilo je traumatično razumeti njegov rad na treninzima. Pre toga smo par godina radili sa Majkom D’Entonijem. On je bio posvećeniji napadu, a Obradović baš suprotno. Sećam se prve nedelje, držao nas je dva i po sata dnevno u sali po neverovatnoj vrućini. Zahtevao je maksimalnu koncentraciju. Bio je opsednut odbranom, intenzitetom… Dva različita sveta i bilo je veoma naporno. Naučio sam mnogo od obojice, ali zahvaljujući srpskom treneru sam naučio da bolje vladam stresnim situacijama. To mi je bila velika lekcija i dugujem je njemu“, rekao je Markonato.

Italijan je nakon toga otišao u Barselonu, gde se susreo i sa metodama rada Duška Ivanovića.

Bilo je igrača koji nisu dolazili jer su znali kakav je. Najzahtevniji trener kojeg sam imao u životu. Čak je premašio i Obradovića, ali bio sam spreman. Reći ću vam nešto o Dušku, to je trener koji vas oblikuje, koji vas očvrsne kao igrača .Idealan trener za mlađe igrače. Učitelj. U Barsi smo uglavnom bili stariji. Kod njega se radi kao u vojsci, a to je bolje za mlade jer ih oblikuje, napreduju na svakom polju. U mlađem dobu je i lakše usaditi određene mehanizme, ali Ivanović vas svakako čini mentalno jačim“, objasnio je Italijan.

Originalni članak: Kurir sport