Deklasiran i Dinamik

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Dinamik 91:62 u 8. kolu Superlige Srbije i zadržali maksimalan učinak u grupi B.

Crno-beli su sjajno počeli meč i serijom 13:0 i praktično već u 3. minutu meč u Sportskom centru Master lišio bilo kakve rezultatske neizvesnosti.

Raspložena ekipa Andree Trinkijerija je u prvom periodu postigla čak 35 poena i taj deo meč dobila je sa ogromnih +18. Partizan je u istom ritmu nastavio i u drugom periodu, a u finišu prvog poluvremena imao je 24 poena prednosti – 51:27.

Italijanski trener je šansu pružio svim igračima, ali to nije uticalo na rezultat. Crno-beli su u visokom ritmu kontrolisali dešavanja na terenu i u nekoliko navrata gosti iz Humske su imali +31.

View image on Twitter

Partizan su sredinom poslednje deonice imali najvećih 35 poena prednosti (85:50), a domaći igrači su u finišu iskoristili opuštanje crno-belih da koliko-toliko smanje ogroman minus.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Stefan Janković sa 21 poenom (4/6 za tri), Ognjen Jaramaz je dodao 12, Markus Pedjž 11 (3/4 za tri), Aleksej Nikolić 9, a Nikola Janković, Marko Pecarski i Rade Zagorac po 7.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Novi Pazar.

View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter

Izvor Mozzart sport