Dejan Milojević doživeo infarkt, a evo šta su uradili Stiv Ker i stručni štab Golden Stejta

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević doživeo je srčani udar, a to je veoma potreslo njegove saradnike iz NBA kluba u kome radi.

Podsetimo, bivšem centru FMP-a, Budućnosti i Partizana između ostalih, a potom treneru Mege, Budućnosti i aktuelnom članu stručnog štaba Golden Stejta, pozlilo je u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju.

Tamo Voriorsi u noći između srede i četvrtka, od 3 sata po našem, srednjeevropskom vremenu, igraju sa Jutom.

Milojević je iz restorana, gde je bio sa saradnicima predvođenim Stivom Kerom, glavnim trenerom Golden Stejta, hitno prebačen u bolnicu, u kojoj je operisan.

A kako javlja jedan od najbolje obaveštenih NBA novinara, ESPN-ov Adrijan Vojnarovski, članovi stručnog štaba “ratnika” ne samo da su do kasnih sati ostali u bolnici zbog svog kolege iz Srbije, već ću rano jutros odmah pohitali u tu zdravstvenu ustavnu, da iznova  budu uz Dejana Milojevića.

Dejan Milojević – biografija za ponos

Milojević od 2021. godine radi u Golden Stejtu, s kojim je osvojio i NBA ligu u sezoni 2021/2022.

Osim trenerskih uspeha, Dejan Milojević je imao i dobre rezultate kao igrač, pošto je čak tri puta bio MVP ABA lige sa Partizanom, tri puta je bio šampion Juba lige, dok je dva puta poneo i titulu najboljeg strelca u ovom takmičenju.

Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore je osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine.

Veoma je cenjen zbog rada sa mladim igračima, naročito na “visokim” pozicijama, a upravo je pod njegovom komandnom palicom i Nikola Jokić izrastao u košarkaško čudo, najpre u Megi, a potom se otisnuo u NBA gde je dvaput bio MVP prvenstva, a onda najkorisniji igrač finala.

Originalni članak: Novosti.rs