DECA PARTIZANA: Velika čast je nositi grb Partizana i reprezentacije Srbije!(VIDEO)

Gosti nove epizode emisije „Deca Partizana“ bili su – trener golmana Srđan Ostojić, mlađi kadeti – Ahmed Škrijelj, Aleksa Rakić, Vojin Marinković, Stefan Petrović i Vasilije Grbović, kao i pioniri – Dušan Šekularac, Mihajlo Popović, Andrej Nikolić i Uroš Zdjelarić. 

Mlađa kadetska reprezentacija Srbije osvojila je Međunarodni memorijalni turnir „Miljan Miljanić“, a deo ekipe je bilo i šest igrača Partizanove omladinske škole – Stefan Petrović, Ahmed Škrijelj, Vojin Marinković, Vasilije Grbović, Aleksa Rakić i Mihajlo Popović. Selekcija Srbije, predvođena našim trenerom i selektorom Dejanom Ristićem i trenerom golmana Srđanom Ostojićem, savladala je Bugarsku u finalu 2:1.

„Ahmed Škriljej i Stefan Petrović su konstantni u reprezentaciji generacije 2008. Oni su i nosioci odbrane u selekciji Srbije. Vasilije Grbović je sad prvi put dobio poziv zbog dobrih partija koje pruža za kadete Partizana. Dobio je šansu koju je i iskoristio i ono što je stručni štab zahtevao od njega, on je to ispunio – da zadrži loptu, da razigra saigrače. Znači im reprezentacija, upijaju ono što traže instruktori od njih, a to što su dobili poziv reprezentacije je znak da i u klubu dobro rade“, kazao je trener golmana Srđan Ostojić.

Kadetska reprezentacija Srbije je startovala pobedom na Evropskom prvenstvu. Naša selekcija je savladala Ukrajinu 1:0, a strelac jedinog gola na meču je Dušan Makević. Selektor Srbije Jovan Damjanović, osim na Makevića, računa na još četiri igrača Partizanove omladinske škole – Relju Premovića, Nikolu Simića, Bogdana Kostića i golmana Vukašina Jovanovića.

„Video sam se sa njima pre nego što su otišli na Kipar. Ovo je meni drugi golman koji ide na Evropsko prvenstvo. Bio je Vanja Radulaški, a sada Vukašin Jovanović. Rekao sam mu da barem ponovi ono što je Vanja tamo radio, a ako može, neka bude i bolji! Našem klubu i Omladinskoj školi znači to što već dve godine zaredom naši golmani idu na Evropsko i tamo budu standardni čuvari mreže i nosioci ekipe!“, zaključio je Ostojić.

Iako je glavni cilj Partizanove Omladinske škole da se napravi igrač koji će moći da zaigra za prvi tim crno-belih, pobeda kao imperativ nameće i u mlađim kategorijama, pa često nije lako nositi se sa tim pritiskom da treba prikazati i lepu igri i ostvariti dobre rezultate. Koliko god u nekim trenucima to bilo teško, velika je odgovornost, ali i čast nositi kako grb Partizana tako i reprezentacije.

„Velika nam je čast to što nosimo grb Partizana i reprezentacije Srbije. To je privilegija“, navodi fudbaler mlađih kadeta  Ahmed Škrijelj.

Pioniri FK Partizan, predvođeni trenerom Milošem Bogunovićem, i matematički su obezbedili titulu prvaka Pionirske lige Beograda, nakon što su u gostima savladali ekipu Čukaričkog rezultatom 0:1. Jedini pogodak na meču postigao je Vojin Marinković. Crno-beli će u poslednjem kolu odmeriti snage sa ekipom Voždovca, ali ta utakmica neće biti od rezultatskog značaja.

Zvanični sajt FK PARTIZAN