Deca će spasti Partizan: Crno-beli omladinci šampioni! 

Značajan rezultat za fabriku talenata iz „Zemunela“

Konačno radost u Humskoj! Za malo toga mogu da se „uhvate“ crno-beli ovog proleća, ali su na kraju dočekali lepe vesti. Omladinski pogon slavnog kluba osvetlao je obraz seniorima i postao prvak dražave u konkurenciji momaka do 19 godina.

Ekipa koju kao trener predvodi Nenad Stojaković je dva kola pre kraja prvenstva ostala neuhvatljiva za konkurenciju, jer je dočekala kiks Crvene zvezde (0:1), savladala Novi Pazar (2:0) i tako ostala usamljena na vrhu. Parni valjak ima 69 bodova, večiti rival osam manje, što znači da je dva kola pre kraja prvenstvo rešeno.

Strelci za Partizan u pobedi nad Pazarcima bili su štoper Stefan Nikolić i desno krilo Bogdan Mirčetić. Osim toga, valja podsetiti da su crno-beli jesenas dobili večiti derbi u gostima (3:1), a ni to što su izgubili kod kuće tokom proleća (0:1) nije ih izbacilo iz ritma, pa su zasluženo prvi prošli kroz cilj.

Ovo znači da će Srbija imati dva predstavnika naredne sezone u UEFA Ligi mladih. U šampionskoj stazi igraće upravo Partizan koji je to pravo stekao kao prvak dražve, a šampionskoj Crvena zvezda na osnovu činjenice da je je tamo pogurao seniorski pogon kluba sa stadiona „Rajko Mitić“ osvajanjem titule u toj konkurenciji.

Vredi podsetiti da će Partizan igrati eliminacione mečeve. Crno-beli će se takmičiti po nokaut principu i ako prođu dva kola izboriti za narednu fazu. Zvezda će biti u grupi, odakle samo prvoplasirani ide direktno u osminu finala, drugi u baraž.

Partizan je do velikog uspeha sa klupe predvodio Nenad Stojaković, pomagali mu Miroslav Vulićević i Srđan GlođovićJasmir Hatunić je bio zadužen za rad sa golmanima, kondicioni trener je Uroš Đedović, a analitičar Damir Elmazi. Predvodnik ovog talasa je Bogdan Mirčetić sa 17 golova, 15 je dao Vanja Vlahović još u prvom delu, pre nego što je zimus prodat Atalanti, iz prvog tima se „spuštali“ Samed BaždarMihajlo Petković, značajnu ulogu imali Janko Jevremović i Matija Stjepanović koji su dogurali do seniora…

Originalni tekst Mozzart Sport