Darko Brašanac u Top10 trkača Primere

Fudbaler Osasune pređe 11,46 km prosečno po utakmici

Otkada se ustalio u prvom timu Partizana, Darko Brašanac je uvek bio među miljenicima trenera. I do reprezentacije Srbije je došao.

A, razlog je što je uvek bio „vojnik“ tima, potpuno podređen ekipi, nikada sebe nije gurao u prvi plan. I uvek je trčao kao navijen, nikada na tom polju nije zakazao.

Isti stil igre pokazivuje godinama i u Primeri, jednoj od najjačih liga na svetu. Neumorni Brašanac, pokazalo je poslednje istraživanje Fudbalske opservatorije (CIES) je bio među deset najboljih trkača španske prve lige u prethodnoj sezoni!

Vezista Osasune je u prošloj sezoni pretrčao po terenu 315,329 kilometara, odnosno prosečno po utakmici 11,46 kilometara. I to ga stavlja na osmo mesto najboljih trkača u Primeri.

Najbolji u ligi po tom paramteru je vezista Selte Fran Beltran, koji je „ubio“ 12,12 km prosečno po meču. Iza njega je Koke iz Atletika sa 11,87 km, dok je „bronzu“ u fudbalskom maratonu osvojio Gavi iz Barselone sa 11,80 km.

Ispred Brašanca su još Keidi iz Espanjola (11,61km), Servi iz Selte (11,56), Deniz Suarez iz Selte (11,56) i Fidel iz Elčea (11,55).

Darko Brašanac je pre tri godine došao u Osasunu iz Betisa, a ugovor ga veže za klub iz Pamplone do sledećeg leta.

Originalni članak Mozzart sport