Danilo Pantić: Sve ćemo učiniti da titulu sledeće godine vratimo kući

Sportski žurnal piše…

Činjenice da se našao u idealnom timu Super lige i, možda još važnije, na širem spisku selektora Srbije Mladena Krstajića za predstojeći Mondijal u Rusiji, kazuju da je prošlo doba englesko-holandskih godina koje su pojeli skakavci – Danilo Pantić „ponovo jaše”, oran da atribut Partizanovog bisera pretoči u blistava izdanja, u kontinuitetu, na velikoj sceni.

Plemenitom kreatoru igre, vrsne tehnike i čestih svrsishodnih poteza, zaigrao je brk, očito, osetio je potrebu da u elaboraciji 2017/18. još i naglasi:

– Cele sezone bili smo osporavani. Verujte, nije nam bilo lako, igrali smo na tri fronta. Kad se sve sabere, ne mogu a da ne zaključim: pokazali smo da smo pravi.

Rođenog Rumljanina, baš kao i sve u Humskoj, boli saznanje – Parni valjak je prvenstvo okončao kao drugi, Crvena zvezda se okitila lovorom. Otud…

– Sve ćemo učiniti da titulu sledeće godine vratimo kući!

Reči Danila Pantića prepisao bi svaki navijač Partizana: klub iz Humske je od 2006. i osamostaljenja Srbije čak osam puta bio šampion, svim zaljubljenicima u crno-bele boje prosto usadivši u genetski kod da „po difoltu” treba da bude najbolji.