DA PARTIZAN OSVOJI EVROLIGU, PA DA SE POVUČEM SA MESTA PREDSEDNIKA! Mijailović otkrio šta mu je KRAJNJI cilj!

Ostoja Mijailović pričao je o Partizanu i Evroligi, željama, planovima…

Ostoja Mijailović ima jedan cilj u Partizanu, želi da klub osvoji Evroligu i da onda prepusti predsedničko mesto nekom drugom. Potvrdio je to na gostovanju u emiciji “Eksluziv Night” kada je pored životnih priča govorio i o željama u Humskoj.

Na pitanje voditeljke šta je njegov krajnji cilj u Partizanu imao je spreman odgovor. “Da osvojimo Evroligu i onda bih ovu funkciju prepustio nekome da vuče daljei da radi dalje. Ne moram ceo život da budem predsednik. Dolaze mlađe generacije, uporni ljudi. Želim da klub ima budućnost, održiv sistem, da dugo igra Evroligu. Duboko bih razmislio da prepustim ovu poziciju da osvojimo Evroligu, ostao bih da pomažem savetima”, rekao je Mijailović.

Tamo je gostovao sa glumcem Andrijom Kuzmanovićem i otkrio je da su njih dvojica braća. “Andrijina baka i moj deda Ostoja po kom sam dobio ime su bili brat i sestra. Nažalost, niko od njih nije živ, a mi smo bili i ostali braća. Svako od nas je uspeo u polju gde je želeo, krenuo je tim putem, naša familija je talentovana za umetnost. Uvek smo se poštovali i voleli. Sve što smo postigli u životu je zbog nas samih.”Nastavio je da priča u istom dahu. “Andrija je Partizanovac, ima kod nas i onih drugih, koji navijaju za drugi klub, da ne spominjemo sad. Volimo ih kao da su Partizanovci, ne razdvajamo familiju po bojama. Svešćete me na patriotu, pa moram da kažem da navijam za Zvezdu protiv drugih klubova. Moram da kažem da ne navijam ni za koga u tim mečevima, ne gledam te utakmice.”

Za razliku od njega Andrija je imao drugačiji odgovor. “Ja moram da kažem da ne navijam da izgubi klub iz mog grada i moje države, ima nas 6,5 miliona, kada bismo se delili na te boje. Normalno je da voliš jedan klub, ali morate da se setite da smo mi jedan malobrojni narod, za ono koliko smo vredni poštovanja u svetu. Ako se delimo na glupe i male podele, nema od toga ništa. Stižem da gledma utakmice Partizana.”

Vratio se Ostoja potom na dolazak u Partizan i priču o prodaji karata. “Kada sam došao u Partizan i kada su mi rekli da je prihod od karata oko 30.000 evra, da se karte deli prijateljima, zaslužnim ljudima oko kluba i u klubu, prodavalo se oko 5 odsto. Ukinuo sam to prve godine, zato smo sa 30.000 evra došli na 8 miliona. Ne vole me mnogi jer moraju da plaćaju karte, smatraju da mogu da dođu i da ne plate kartu. Nepristojno je da bilo ko pita da dobije kartu besplatno. Sada zato imamo klub koji ima verovatno i najviše prodatih karata, to je poštovanje prema klubu. Partizan na neki način jeste biznis, jer morate da se bavite svima, menadžment, navijači, karte, budžet, klub prate milioni ljudi, očekivanja su velika, ovo mi je sedma sezona u klubu na čelu jednog od najvećih evropskih košarkaških brendova i to mi je lepa stvar. Čast je biti na ovom mestu i u isto vreme veliki teret”, zaključio je Mijailović.

Originalni tekst Mondo.rs