Crno-belima srebro u Kečkemetu

11

Partizan je osvojio srebrnu medalju na vrlo jakom juniorskom turniru (2000. godište i mlađi) u Kečkemetu, koji je imao uzbudljivu završnicu

U poslednjem kolu crno-beli su izgubili od organizatora takmičenja UVŠE sa 11:4, a taj meč je i odlučivao o pobedniku turnira.

UVŠE je skupio 13 bodova i stigao do zlata. Partizan i Vašaš su takmičenje završili sa po 10 bodova. Crno-belima je pripalo drugo mesto, jer je u međusobnom susretu savladao ekipu iz Budimpešte (6:4).

Na turnniru u Kečkemetu posle nerešenih rezultata izvodili su se peterci, pobednik je dobijao po dva, poraženi jedan bod.

Crno-beli juniori su na turniru pobedili Vašaš, Debrecin i Vojvodinu, izgubili na peterce od Olimpijakosa i na kraju jedini poraz posle četiri četvrtine doživeli su od pobednika turnira.

Foto: UVSE - Vizilabda/facebook

Foto: UVSE – Vizilabda/facebook

Golman Partizana Milan Bulajić je proglašen za najboljeg čuvara mreže turnira.

Medalje i trofeje mladim vaterpolistima je uručivao legendarni selektor mađarske reprezentacije Deneš Kemenj.

Klub UVŠE, domaćin turnira, je iz Budimpešte, ali turnir je organizovan u banji Kečkemet.

Partizan je do srebra stigao u sastavu: 1.Milan Bulajić, 2. Ivan Živojinović, 3.Mihailo Vidanović, 4.Aleksa Nešić, 5. Matija Ćulafić, 6. Luka Mulić, 7.Miloš Radić, 8.Branko Kujović, 9. Aleksa Šišaković,10. Aleksa Cvetković, 11. Luka Trajkovic, 12. Jovan Ćosić,13. Andrej Gluščević, 14. Aleksandar Timotijevic,15. Miloš Dukić. Trener je Jovan Serafimović, a njegov pomoćnik Dušan Gajić.

Izvor:VK Partizan,zvanični sajt