Crno-beli započinju 2017. godinu utakmicom protiv Solnoka

Meč XI kola FIBA Lige šampiona, na programu je 4. januara od 20 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Prvu utakmicu u novoj, 2017. godini, košarkaši Partizana igraju pred svojim navijačima. U sredu, 04.01. crno-beli od 20 časova u okviru XI kola FIBA Lige šampiona dočekuju mađarski Solnok. Prodaja ulaznica za ovaj meč počinje tri sata pre početka susreta (od 17 časova) na blagajni dvorane “Aleksandar Nikolić”. Cena ulaznice za tribine je 300 dinara, dok je za parter potrebo izdvojiti 500 dinara. Pred sutrašnji duel sa ekipom protiv koje su crno-beli često igrali i u ABA ligi, trener Aleksandar Džikić je izjavio:

“Solnok je značajno promenio sastav u odnosu na našu prvu utakmicu. Dovedeni su iskusni Andrić i Pavličević, i to će sigurno doneti novi kvalitet njihovoj igri u napadu, pre svega u šutu spolja i unutrašnjoj igri, a to će rasteretiti njihovog prvog strelca Vojvodu. Takođe, igraju dosta agresivnije u fazi odbrane, sa puno kontaktna i pomaganja. Kada se sve to podvuče, nema mesta nikakvom opuštanju ili ‘unapred upisanim bodovima’, jer ako ne uđemo maksimalno spremni za borbu, ništa dobro iz toga ne može da se dobije. Na sve to, zdravstvena situacija je potpuno nezahvalna, treniramo nekompletni, a to nam je već više puta poremetilo rad i način pripreme za utakmicu”. – istakao je Džikić.

Prvu utakmicu u 2017. godini, crno-beli dočekuju sa učinkom od 6 pobeda i četiri poraza u FIBA Ligi šampiona. U regionalnoj ABA j.t.d. ligi, naš tim je do sada zabeležio 13 trijumfa i tri poraza.

Tekst sa zvaničnog sajta KK Partizan

(Foto: Basketball Champions League)