
Predvorje restorana u hotelu „Sueno deluks“ – dužine kao fudbalsko igralište, prostorija gde se gostima nudi čak 60 spremljenih vrsta jela, gurmanski raj – prste da oližeš.
Na ulazu u donju salu za ručavanje (prva namenjena „običnim“ gostima) – grbovi tri kluba: Partizana, Sarajeva i švedskog Kalmara, znak da je rezervisana za fudbalere na turskim pripremama.
Iz hedonističkog pogleda na „more“ đakonija trgnuo nas je glas Vladimira Stojkovića:
– Miletiću, znam šta bi najradije – pečenje, al’ ga nema!
– Stojke, dobro znaš da sam profesionalac…
– Znam, biljojed – našalio se golman na račun reprezentativnog desnog beka.
– Nemanja, zar smeš zajedno krompir i pirinač– začudila se jelovnikom ”Ćelavog” portparolka Biljana Obradović.
– Ma, mogu ja i ekser – nasmejao se provereni defanzivac.
Desetak minuta bilo nam je potrebno da zavirimo u sve izložene šerpe, posude, činije… Čorbice – od paradajza, pileća, kremasta, meso – teletina, junetina, jagnjetina, piletina, ćuretina, te – goveđi gulaš, boranija, pasulj, paste, riba – pržena, kuvana, salate – šta god išteš, voće – egzotično, hlebovi – sijaset vrsta…
– Slatkiši su zabranjeni – napravio je kiselu grimasu Miroslav Vulićević.
Za novinare i stručni štab, pak, nisu: baklave na 100 načina, sladoled, ”gomila” svakojakih kolača…
Turske đakonije!
VIDEO: Partizanovo „igralište“ hrane u Beleku (PRVI DEO)
VIDEO: Partizanovo „igralište“ hrane u Beleku (DRUGI DEO)
VIDEO: Evo šta je zabranjeno fudbalerima Partizana u Turskoj
Izvor Sportski žurnal