Ćirković: Višemesečna situacija u Partizanu nije normalna! Državo reaguj!

Stamenim stavom o nimalo lagodnom aktuelnom trenutku, kako ističe, njegovog Partizana, bivši reprezentativac Milivoje Ćirković prkosi oponentima u liku predsedničkog kandidata Milorada Vučelića i naklonjenih mu članova Skupštine.

Višemesečna situacija u klubu nije normalna, najblaže rečeno. Sve što se dešava, koliko sam upućen u vezi s zamenom skupštinskih članova, skandalozno je u najmanju ruku. Što se mene tiče, bio sam i ostao pobornik fudbalske priče, kao i 99 odsto klupskih legendi i bivših igrača. Dakle, Bjekovićeve opcije. Kad se prisetim: jedino s Nenadom smo sarađivali, počev od Mijatovića do Jovetića, nikad s Zečevićem, Ćurkovićem, Vučurovićem… Učili od njega da budemo što bolji fudbaleri, ljudi. Ništa, videćemo u ponedeljak šta će se izdešavati. Sad su se valjda dobro prebrojali, namakli kvorum kako bi izabrali predsednika.

Bjeković vas je spomenuo u kontekstu: zašto su manje uticajni igrači članovi Skupštine, ne i vaša malenkost?

Nisam samo ja u pitanju, verovatno je, primera radi, uporedio mojih 300 utakmica u Partizanu s karijerom pojedinih skupštinskih članova. A, nemam pravo glasa?! Normalnima je sve jasno, tako i meni. Znate, ako je ovde uređen pravni sistem, država bi trebalo da reaguje. U suprotnom, onaj Supermen od profesora Vuletića koji stiže da se bavi i edukacijom studenata i zamajavanjem klupskih sledbenika, reši će višemesečnu ujdurmu mimo izbornog procesa. Taj sve zna! Ironično govorim, razumljivo. 

Pozivani ste na jedan od zborova klupskih sekcija, na primer, pripadajućih veterana?

Nisam… Da ne dužim: mene na kraju krajeva i ne zanima da li će predsednik da bude Bjeković ili Vučelić. Nego, isključivo da hladne glave i vrelog srca dođem u voljeni klub, pogledam utakmicu. Ovako, pratim Partizan jedino na gostujućim stadionima. Sve iz razloga što ne osećam pripadnost trenutnoj situaciji, neharmoničnoj atmosferi.

milivoje-cirkovic