Čak su i Španci šokirani kaznom Evrolige za Partizan: “Navijam za Real, ali priznajem, ovo je sramota”

Čak i navijači Kraljevskog kluba smatraju da je elitno takmičenje bilo blagonaklono prema igračima njihovog kluba.

Evroliga je šokirala košarkaški svet odlukama posle brutalne tuče košarkaša Reala i Partizana, zbog koje je prekinut drugi meč u Madridu.

Iako su Madriđani sve izazvali, prvo preko Ljulja, posle i preko Deka koji je prvi započeo tuču pesncama, da bi sve kulminiralo brutalnim MMA bacanjem Eksuma od strane Jabuselea, na kraju je Partizan gore prošao.

Madriđani su ostali bez Jabuselea za narednih pet utakmica i bez Deka za jedan meč, dok je Panter dobio dva meča suspenzije, a Lesor jedan.

Panter je lider Partizana, kapiten ekipe i najzaslužniji za dvostruki brejk u Madridu. Njegov izostanak za potencijalne dve utakmice, kao i za potencijalni prvi meč na Fajnal foru protiv Barselone predstavlja ogroman udarac za crno-bele, dok je Real znatno bolje prošao.

Znalo se da će Jabusele dobiti dužu pazu, ali čak i ovih pet mečeva može da deluje kao blago u odnosu na njegov divljački potez. Dek koji je prvi i počeo tuču udarcima pesnicom dobio je samo jedan meč suspenzije, dok je Musa, koji je ove sezone najbolji igrač Reala, koji se takođe tukao i to se vidi na snimcima i fotografijama prošao bez kazne. Takođe i Ljulj, koji je sve i započeo nesportskim udaranjem Pantera tokom igre.

Zbog svega ovoga i sami navijači Reala smatraju da je njihov tim blago kažnjen.

U komentarima Marke na Instagramu, na objavu o suspenziji za Pantera, Lesora, Jabuselea i Deka, javili su se mnogi, koji priznaju da su navijači Reala, ali da je odluka Evrolige sramotna i da je Partizan oštećen.

Mnogi su u čudu da nema Ljulja, koji je sve i započeo.

– Navijam za Real, ali moram da priznam, ovo je sramota – jedan je od komentara koji je bio najupečatljivji, a takvih sličnih ima na desetine.

galerija
galerija

Originalni članak Pink.rs