BUĐENJE POSLE 45 GODINA: Partizan promovisao muški i ženski tim

Dugo su u Partizanu sanjali da prošire crno-belu porodicu i da ponovo sa radom krene ženski odbojkaški klub.

ok-parizan

Od ove sezone, u Humskoj mogu da se pohvale da će, posle 1972. godine, imati predstavnike u obe kategorije u igri preko mreže.

U novom domu, sa novim predsednikom, Peđom Golijaninom, u dobro poznatim crno-belim dresovima, za početak takmičenja spremaju se momci i devojke.

U njihovu čast je i priređena svečanost u prostorijama Sportskog društva, kako bi motivisano krenuli u nove izazove.

Krećemo u jednu novu priču. Nadam se veliku. Očekujem da napravimo najjači odbojkaški klub – ističe Golijanin, a onda objašnjava: – Pojavila se potreba za ženskim timom, jer se u školice odbojke prijavljivao veliki broj devojčica. Nadam se da ćemo za godinu, dve uspeti da napravimo organizacijski i igrački kvalitetan klub, koji će se boriti za najviši plasman u našem prvenstvu.

Svesni su u Partizanu da se velike stvari ne dešavaju preko noći.

Zato su spremni da strpljivo grede svoj put. Na mestima prvih trenre oba kluba, nalaze se stručnjaci sa iskusvom, dobro poznati navijačima crno-belih.

Nekadašnji kapiten muške selekcije, Ivan Steljić, sada je preuzeo mesto šefa stručnog štaba ženskog tima.

Znao je da vodi ekipu kada je bio na terenu, a pokazao je do sada da se dobro snalazi i na klupi.

Krećemo iz opštinske lige, što je u zakonskim okvirima Odbojkaškog saveza Beograda i Odbojkaškog saveza Srbije – kaže Stljić. – Po onome što Partizan sada poseduje i na osnovu igara koje smo do sada pokazali, zaslužujemo mnogo više. U duelima sa prvoligaškim ekipama smo neporaženi u ovom pripremnom periodu. Ipak, po našim proračunima 2019. i 2020. godine, bi trebalo da donesu finale plej-ofa ženskoj seniorskoj ekipi. Tako ćemo se ponašati. Ova sezona biće nam odskočna daska za pravljenje sistema. Nadam se da će ženska selekcija da doživi sve što je proživljavala do prekida rada 1972. godine.

Iako kreću od najnižeg ranga, igračice Partizana već su u Humsku donele jedan trofej, sa memorijalnog turnira posvećenog Dejanu Brđoviću.

Imamo jasan cilj, bez obzira na to koju ligu igremo. Motivisane smo sve. Tu smo da treniramo i dalje redimo – samouvereno govori Danijela Stojanović, kapiten novog tima. – Neverovatno je biti deo ove priče. Devojke su se odlično uklopile. Od najmlađih do najstarijih. Sve sjajno funkcioniše, jer oko nas imamo ljude koji su na visini zadatka.

Mada je svečanost prvenstveno bila namenjena promociji ženskog tima, ni momci nisu bili zapostavljeni.

Prošlogodišnji polufinalisti plej-ofa, nedavno su se vratili sa turneje, na kojoj su prešli 4.000 kilometara, gostovali u četiri države i odigrali 12 utakmica.

Siguran sam da ćemo ostvariti prave rezultate. Oni su na turneji bili u nekom drugom planu. Mogu da kažem da sam zadovoljan kako smo se pokazali. S obzirom na to da imamo gotovo novu ekipu, cilj je bio da se upoznamo i da vidimo ko kakve sportske i ljudske kvalitete poseduje. U sezoni koja je pred nama pokušaćemo da spojimo teško spojivo, da afirmišemo nove momke, a da opet ostvarimo rezultat koji je u skladu sa ambicijama koje naš klub ima. Verujem u njih i sve nas – optimističan je Vladimir Vasović, prvi trener seniora.

Na mlade snage su se oslonili u crno-belom taboru, pa će 21-godišnji kapiten, Luka Veličković, biti među najiskusnijima.

Momci su željni dokazivanja. Partizan je veliki klub, želje i ambicije su visoke. Ako ostavimo srce na terenu, rezultat je neizbežan – zaključio je Veličković.

MLADOST GLAVNI ADUT

Punu pažnju crno-beli su posvetili i razvoju mlađih kategorija, kako bi ubuduće iz vlastitih „pogona“ imali igrače za seniorski tim.

Poverenje za rad sa decom, ukazano je Biljani Mihailović, Ivanu Radivojeviću i Sanji Janjušević.

A za rad svih selekcija ženskog tima odgovoran je legendarni reprezentativac, Željko Tanasković.

Drago mi je da postoji ambijent u kome ovi momci i devojke mogu da se ostvare u ovom aspektu društvenog života. Raduje me činjenica da je krenula sa redom i ženska ekipa. Muškoj želim dosta uspeha. Naš potencijal i jeste u mladosti – istakao jeTanasković, koji je nekada i sam nosio crno-beli dres.