Broj 51 : Cilj je pobeda protiv Ukrajinaca, ali ni bod ne bi bio loš

Blic sport

Fudbaleri Partizana u drugom kolu Lige Evrope protiv Dinama iz Kijeva (četvrtak, 21.05) neće moći da računaju na podršku sa tribina, ali u Humskoj veruju da mogu da dođu do pobede.

Ognjen Ožegović
Ognjen Ožegović

Napadač crno-belih uverava da njegova ekipa neće kalkulisati protiv Ukrajinaca.

– Očekuje nas jako teška utakmica, jer je Dinamo veliki klub, koji ima odlične pojedince, ali gaji timsku igru, njegovi igrači su veoma kompaktni. Ukoliko mi budemo dali maksimum, možemo do povoljnog rezultata – rekao je  za “Partizanov vesnik”.

Humska će i u četvrtak biti zaključana zbog kazne UEFA.

– I u Švajcarskoj nismo igrali pred našim navijačima, ali smo imali veliku podršku naših pristalica, nosili su nas 90 minuta. Veliki je hendikep što ih ni sutra neće biti, jer su oni naš 12. igrač. Ipak, moramo tog 12. igrača da pronađemo među nama, da svi budemo kao jedan i da hemiju pokažemo na terenu. Verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu – dodao je napadač šampiona Srbije.

On je ocenio da je najveća snaga Dinama timska igra i dobar kolektiv.

– Fizički su jako snažna ekipa, igraju dobar defanzivan blok. Ne treba da se zaletimo, igramo kod kuće i bod nije loš… Pobeda bi nas odvela na prvo mesto, a do toga možemo da dodjemo iz defanzivnog bloka.

Leandre Tavamba
Leandre Tavamba

Njegov saigrač Leandre Tavamba rekao je da ekipa iz današnje utakmice želi sva tri boda.

– Koncentrisaniji smo više nego ikada. Želimo da pružimo maksimum i da uzmemo sutra maksimalan broj bodova, jer igramo kod kuće. Teško će biti bez navijača, oni nam mnogo znače, ali to je fudbal. BIćemo bez njih, ali znamo da će oni srcima biti uz nas – rekao je Kamerunac.