BORBA VUKČEVIĆA ZA NBA UGOVOR: Mnogo sam naučio od Željka Obradovića 

Košarkaš Partizana Tristan Vukčević pokušaće u narednoj sezoni da se nametne nekom od NBA timova.

On se trenutno nalazi u Čikagu gde je deo programa NBA draft combine na kome uglavnom učestvuju koledž igrači iz SAD-a po pozivu.

Održava se uvek mesec dana pre nba drafta koji je u junu. Već je postigao 21 koš na prvom odigranom susretu. U međuvremenu je u razgovoru sa jednim od američkih novinara govorio koliko mu je pomoglo iskustvo igranja za Partizan i saradnja sa Željkom Obradovićem.

Bilo je komplikovano, naravno, čak i kada sam imao veću minutažu. Ali, ja sam mnogo naučio od Željka Obradovića. On je jedan neverovatan, neverovatan trener! Zahvaljujući njemu, ja sam tu gde sam sada. Svi ti ‘dfrilovi’, svi ti saveti iz dana u dan, terao me je da naporno radim svakog dana, da se ni sekundu ne opuštam. A kad bi se to dogodilo, on bi reagovao kao ‘ahh’. to je nešto, znate. Ja sam mu veoma zahvalan. On je razlog i ja ću to uvek pamtiti. O mojim prvi trenerima u karijeri i ljudima koji su mi dali veliku priliku da izađem na veliku scenu ja samo imam sve najbolje o njima da kažem, rekao je on.

Partizan u ponedeljak igra majstoricu četvrtfinala ABA lige protiv Studentskog centra.

Originalni tekst Sportska centrala.com