Bledsko srebro za kadetski četverac skul

Zvanični sajt VK Partizan

Naš Klub je stigao do drugog odličja na 63. internacionalnoj regati – Bled 2018 koja je u nedelju, 17. juna 2018, završena u Sloveniji. Posle subotnjeg zlata Miloša Pavlovića i Ranka Samardžije u dubl skulu za kadete u nedelju je do postolja stigao i četverac skul za kadete. Dušan Belić, Tihomir Vlajić, Miloš Pavlović i Ranko Samardžija su s vremenom 6:36.14 prošli kao drugi u finalu ove discipline izlivši srebrno odličje. Zlato je osvojio čamac Smedereva u sastavu Vuk Marković, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović, Miroslav Jovanović (6:28.61), a bronzu posada Jaruna Tom Caranović, Josip Božić Jokić, Leo Varat, Marko Mravinac (6:41.79).

Anđela Nišević i Maša Bugarski ostale su prve ispod crte za postolje u dubl skulu za juniorke pošto su u finalu s vremenom 7:53.35 zauzele četvrto mesto. Zlatna medalja pripala je čamcu Hrvatska u sastavu Izabela Krakić, Arija Cvitanović (7:35.77), srebrna posadi Veslačkog kluba Kroacija Talia Kovačić, Lorena Vukić (7:45.49), a bronzana čamcu Mađarske Nikolet Preil, Flora Rozmaring (7:48.65). Do okršaja za odličja naše devojke su stigle trećim mestom u subotnjim kvalifikacijama koje su u prvoj grupi zauzele s rezultatom 7:53.91. U B finalu dubl skula za kadete Bojo Bojović i Dušan Cvetković osvojili su četvrto mesto s vremenom 7:25.86. Dan ranije naš čamac je u prvoj grupi kvalifikacija s rezultatom 7:22.32 bio treći tako da je otišao u borbu za plasman od sedmog do 12. mesta.

– Zadovoljan sam nastupom naših članova na Bledu. Očigledan je napredak u odnosu na prethodne regate, ali prostoji još mnogo prostora za postizanje rezultata koji bi bili u skladu sa visokim očekivanjima Stručnog štaba. Sve u svemu sigurno je da možemo bolje, a za tako nešto u nastavku sezone svi moraju da ulože još više truda – kazao je trener Goran Todorović koji je uz Zlatka Blaškovića činio dvojac naše struke na Bledu.