Bivši napadač crno-belih upozorava: PAKAO ČEKA PARTIZAN!

AEK igra po taktu španskih trenera i igrača, a mana mu je slabo branjenje prekida. U vreme meča biće do 40 stepeni

VRELINA KIPRA Bivši napadač crno-belih upozorava: PAKAO ČEKA PARTIZAN!

Partizan nikako ne može da se požali na žreb ove sezone. Najpre je želeo da izbegne par Fenerbahče – Dinamo Kijev i želja mu se ispunila. Onda se pomolio bogu da mu podari AEK, pre Midtjilanda, i sad s nestrpljenjem očekuje dvoboj s timom iz Larnake u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

Da su neka druga vremena, mada su i tad imali muke s Kipranima, sigurno bi među crno-belima vladao veći optimizam. Ovako, unutrašnji nemiri posle lošeg starta u Superligi, odlaska kapitena Zdjelara i ostavke sportskog direktora Ilieva, amortizovali su ushićenje. 

Sada je na ekipi ogroman pritisak, još veći na treneru Iliji Stolici. Preživeo je, zahvaljujući predsedniku Miloradu Vučeliću, prvu seču, ali mu je postavljen imperativ uspeha u dvomeču koji sledi.

 

Prošle godine u šampionatu Kipra igrale su bivše uzdanice Partizana Stefan Šćepović (AEL) i njegov mlađi brat Marko, koga posle Omonije čekaju novi izazovi u karijeri, a pre toga za Alo! analizira rivala crno-belih.

– AEK je prošle sezone igrao najlepši fudbal na Kipru. Sjajno su kombinovali, pametno čuvali loptu u poslednjoj liniji, brzo se transformisali… Bili su osveženje.

To baš i nije karakteristika kiparskog fudbala?

– Nije, ali treba napomenuti da je AEK gotovo španski tim zbog velikog broja igrača i serije trenera koji su doneli svima znani stil. Sada su promenili stratega, ponovo je na kormilu Španac, i po mečevima s Midtjilandom ne bi se moglo reći da se bilo šta promenilo.

Znači, kiparska tika-taka? 

– Lošija verzija španske. Razlog je što često preteruju u dodavanjima i onda ne budu konkretni u završnici.

Šta im je dodatna snaga?

– Rekao bih defanzivni tandem Nenad Tomović – Hrvoje Milićević. Iskustvo, hladnokrvnost, rutina… Daju oslonac ostalim linijama tima da rasterećeno igraju i da je bilo bar malo sreće eliminisali bi opasne i kvalitetne Dance.

Valjda imaju i neke mane?

– Najveća je slabo branjenje prekida. Verujem da je tu velika Partizanova šansa. Crno-beli moraju da budu maksimalno koncentrisani i da sve podrede rezultatu, pošto je u ovom trenutku primaran.

 

Meč se igra u 18.30 po kiparskom vremenu, a 17.30 po našem?

– Znam na šta ciljate. Vrućina! Biće pakleno u to doba dana. Prognoze se kreću od 34 pa do preko 40 stepeni u hladu! To će svakako biti prednost za AEK, ali, ponavljam, u tom timu skoro i nema kiparskih igrača. Većina su stranci, mada ima i onih, poput veterana Gonzaleza, koji su priviknuti na užasne uslove za igru – poručuje Marko Šćepović.

Originalni članak: Alo sport