Bitka za Ligu šampiona u Novom Sadu (20h, mogući sastavi)

Bibars Natho, ideolog Parnog valjka, pred derbi kola s Vojvodinom na „Karađorđu” navodi da moraju da se osvoje tri boda

ФОТО: М. Спасојевић

Bibars Natho, Partizanov ideolog, po statistici – „penicilin” za Vojvodinu!

Izraelac je, naime, na devet utakmica protiv Lala autorizovao šest golova i briljantan opus začinio s tri asistencije. Malo li je?!

Otud, sve oči Grobara u derbiju kola označenom kao biti il’ ne biti za Parni valjak shodno nezavidnom položaju na tabeli (treći, iza Crvene zvezde i TSC-a) biće uprte u tehničara par-ekselans, podsetimo – i jesenas, u ubedljivom trijumfu u Humskoj (4:1), dva puta kobnom za Novosađane.

– Biće veoma teška i čvrsta utakmica, Vojvodina je dobar tim, organizovan. Naravno, znamo šta hoćemo – u predvečerje spektakla na „Karađorđu” veli Bibars Natho.

I, uprkos činjenici da je crno-belima ozbiljno ugroženo čak i „bronzano postolje” (Čukarički na bod), zrači optimizmom pred okršaj u Srpskoj Atini:

– Teško vreme za nas, utakmica nam dolazi posle turbulentnog perioda, ali… Moramo da pokažemo karakter, guramo jedni druge napred i osvojimo tri boda!

Kratko i jasno s potpisom ljubimca Grobara, rešenog da umesto velikih reči, u epicentru nezapamćene krize, Partizanu daruje svetlo i trokorak ka kraju tunela.

Originalni tekst Sportski žurnal