Birčević posle partije sezone: Ne smem sebi da dozvolim da idem u “daun”

Radim svoj posao najbolje što mogu i nadam se da ću doći do igre zbog koje sam stigao u klub. Dajem sve od sebe. Svakako mi ova partija znači zbog samopouzdanja – kaže košarkaš Partizana

Proradio je šut za tri poena košarkaša Partizana (27-13, 48%), a proradio je napokon i Stefan Birčević. Još od povratka sa Svetskog kupa, navijači čekaju da srpski reprezentativac namesti ruku i pokaže zašto je doveden. Partija sezone stigla je u devetom kolu ABA lige u meču protiv Krke (102:80), koju je počastio sa 20 poena, od toga pet trojki (9-5 za tri). Crno-beli sada imaju skor 6-3, baš kao i trećeplasirani fmp.

– Tako se “otvorilo”. Kao što na nekim utakmicama lopta ne ulazi u koš, tako je sada ulazila. Radim svoj posao najbolje što mogu i nadam se da ću doći do igre zbog koje sam stigao u klub. Dajem sve od sebe. Svakako mi ova partija znači zbog samopouzdanja za dalje. Imam već 30 godina i ne smem sebi da dozvolim da idem u “daun” – svestan je Birčević da je dugo tražio pravu formu, ali lični učinak, bio dobar ili loš, ostavlja u drugom planu. – Ima nas 14 u rotaciji, jak smo tim… Trener nas zamenjuje. U suštini je najbitnije da ekipa igra dobro i da pobeđuje.

Birčević je nekoliko puta u “Štark areni” nagrađen povicima “MVP, MVP”.

– Čuo sam ih, drago mi je zbog toga. Znam da su naši navijači strpljivi. Bio sam ovde već godinu dana, poznajem ih, a znaju i oni mene. Hvala im.

Pre meča sa Krkom, crno-beli su imali šest dana samo za trening, zbog pauze na evrosceni.

– Mnogo nam je to bilo važno, jer smo jako trenirali. Imali smo vremena da se bolje spremimo. Naporno smo radili, ali značilo nam je.

Kad je regionalna liga u pitanju, Partizan će van Beograda igrati tek 28. februara. Sva gostovanja do tada nisu dalje od Železnika.

– Sad dolazi lakši period, jer nema mnogo putovanja, ostao nam je još Krasnodar u decembru u Evrokupu – podvukao je Birčević.

Izvor Večernje novosti