BIO JE VELEMAJSTOR, LJUBIMAC “GROBARA” Igrao je za Barselonu, kratko bio na važnoj funkciji u Partizanu, a sad ga fudbal ne zanima i izgleda totalno neprepoznatljivo (FOTO)

Dragan Ćirić je svojevremeno važio za jednog od najvećih talenata Evrope.

BIO JE VELEMAJSTOR, LJUBIMAC "GROBARA" Igrao je za Barselonu, kratko bio na važnoj funkciji u Partizanu, a sad ga fudbal ne zanima i izgleda totalno neprepoznatljivo (FOTO)

Dragan Ćirić (46) je igračka legenda Partizana. Čuveni Ćira je u crno belom dresu osvojio ukupno pet titula. Pravo je čudo kako nije napravio mnogo bolju karijeru. 

Imao je Ćirić sve predispozicije, i talenat i dar za fudbal, za potez koji će razgaliti ne samo “grobare”, već sve koji istinski vole fudbal, To ga je i dovelo do dresa Jugoslavije. Za reprezentaciju je odigrao svega četiri meča, a prvi je bio novembra 1995. protiv El Salvadora.

Prvog jula 1997. godine iz Partizana je u Barselonu za oko 900.000 današnjih evra prešao Dragan Ćirić. Crno-bela “desetka” je postala deo tima snova Luja van Gala koji su činili između ostalih Hristo Stoičkov, Rivaldo, Luiš Figo, Luis Enrike, Soni Anderson, Đozep Gvardiola, Ćavi Ernandes…

Ćirić je u debitantskoj sezoni na Kamp Nou odigrao 35 utakmica (1.342 minuta) i zabeležio po gol i asistenciju. Očekivalo se da u sledećoj dobije još više prostora za igru, posebno nakon što je “preživeo” svojervsnu Van Galovu “čistku” u redovima koje su napustili Stoičkov, Krisfot Digari, Ivan de la Penja… Međutim, došli su Filip Koku, Budevajn Zenden, Maurisio Pelegrino i Patrik Klajvert, pa se Ćirić preselio na tribine i zabeležio samo pet nastupa kao rezerva skupivši tek 71 minut.

U to vreme odigrao je i poslednji meč za Jugoslavijiu. Bilo je to u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998. u Francuskoj, kada je u Beogradu protiv Španije odigran meč bez golova.

Usledila je pozajmica u atinski AEK (31 meč, 10 golova), a onda na leto 2000. transfer u Real Valjadolid (51/4) za koji je igrao četiri sezone.

Po isteku ugovora je planirao da se penzioniše, ali su ga iz Humske 1 nagovorili da to učini u crno-belom dresu. Pristao je i sa Partizanom osvojio još jednu, petu titulu šampiona SR Jugoslavije pa se onda 2005. povukao iz profesionalnog fudbala.

Devet godina kasnije je imenovan za sportskog direktora crno-belih, ali je napustio tu funkciju posle manje od dva meseca nezadovoljan stanjem u srpskom fudbalu.

Danas uživa daleko od fudbala, a na fotografiji koja se nedavno pojavila na društvenim mrežama, mnogi ga nisu ni prepoznali pored dugogodišnjeg saigrača Saše Ilića. 

Originalni članak: Alo sport