Bez Miljkovića mesec dana

Aleksandar Miljković (©MNPress)

Desnom beku stradala zadnja loža

Sezona samo što je počela, a stručni štab Partizana suočen je sa velikim kadrovskim problemima. Vladmir Stojković je pred odlaskom u Saudijsku Arabiju, što stvara nelagodu među delom navijačima kad se povede rasprava ko će u budućnosti čuvati mrežu crno-belih, a dodatna nevolja po crno-bele je u saznanju da je iz stroja ispao Aleksandar Miljković.

Desnom beku je u zvaršnici okršaja sa DAC-om, u kvalifikacijama za Ligu konferencija, stradala zadnja loža i prema prvim procenama lekara moraće da pauzira bar četiri sedmice.

U 75. minutu, prilikom uklizavanja, pololžaj Miljkovićeve noge bio je nezgodan, povredio je zadnju ložu. Ima jasne naznake rupture. Izdržao je meč do kraja, pokazao je kakav je profesionalac, još jednom. Prva procena je sigurno da će odsustvovati mesec dana“, predočio je Aleksandar Stanojević, trener ekipe iz Humske.

To znači da će osim derbija sa Vojvodinom u nedelju veče, kao i gostovanja u Dunajskoj Stredi narednog četvrtka, Miljković propustiti prvenstvene duele sa Voždovcem, Novim Pazarom, Metalcem i Kolubarom, a pod uslovom da se srpski predstavnik plasira u narednu fazu kvalifikacija za Ligu konferencija sigurno i duele sa Sočijem (Rusi imaju ubedljivih 3:0 iz prvog susreta sa azerbejdžanskom Kešlom), možda i plej-of za plasman u grupnu fazu trećeg po važnosti UEFA takmičenja.

Nevolja je u tome što za meč u Slovačkoj Stanojević nema na raspolaganju nijednog izvornog desnog beka. Miljković je povređen, a Marko Živković – koji će Aleksandra menjati u prvenstvu – suspendovan za revanš sa DAC-om, jer vuče kaznu iz 2014. zbog crvenog kartona na meču Vojvodine i Trenčina.

Originalni članak: Mozzart sport